Brukselka w sosie śmietanowym z boczku po Sherry
Brukselka w sosie śmietanowym Sherry boczek może być tylko sosem, którego szukasz. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 330 kalorii, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, brukselkę, grzyby cremini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Brukselka z sosem śmietanowym Sherry-Asiago, Pieczona brukselka i boczek w sosie musztardowym, oraz Patelnia brukselka z boczkiem i SHERRY i LODGE patelnia & Cookbook GIVEAWAY dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę soli w wystarczającej ilości wody, aby przykryć brukselkę w misce i moczyć kiełki w słonej wodzie przez 1 godzinę.
Odcedzić wodę i wrzucić kiełki w oliwie z oliwek, soli morskiej i czarnego pieprzu, aby dokładnie obtrzeć.
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F (245 stopni C).
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż dopiero zaczynają brązowieć na brzegach, 5 do 8 protokół. Zmniejszyć ogień do medium; wymieszać szalotkę i grzyby, a następnie gotować, aż szalotki włączyć półprzezroczyste, o 5 Więcej minut.
Posypać czosnkiem i gotować 1 minutę, następnie mieszać z sherry i śmietany, aż dobrze połączone. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i mieszać, aż zmniejszy się o połowę. Zagęszczony sos powinien pokryć tylną część łyżki.
Podczas gotowania sosu, ułożyć brukselkę, Wyciąć Boki w dół, na blasze do pieczenia,i piec w nagrzanym piekarniku, aż kiełki są rumiane, o 15 protokół.
Przenieść rumiane kiełki do sosu, wrzucić do herbu, i doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.