Brukselka czosnkowa z chrupiącym boczkiem
Brukselka czosnkowa z chrupiącym boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Przepis ten zachwycił 279 osób. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonego pieprzu, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżka lita wynik 80%. Spróbuj Brukselka Z Chrupiącym Boczkiem, Chrupiący Czosnek Brukselka, oraz Brukselka z chrupiącym boczkiem i szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na końcu każdej brukselki Wytnij "X". Odstawić kiełki na bok.
Miejsce boczek na dużej patelni i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół; odcedzić i ostudzić na ręcznikach papierowych. Crumble.
Ciepła 1 łyżeczka masła i oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać czosnek do złotego koloru, 3 do 5 protokół.
Dodać brukselkę; wrzucić do herbu. Wymieszać w bulionie, sól, i czarny pieprz; przykryć i gotować, aż brukselka będą miękkie, 12 do 14 protokół.
Wymieszać pozostałe 2 łyżeczki masła do mieszanki brukselki, aż się stopią.
Wymieszać z boczkiem i podawać.