Bruk wiśniowo-Limonkowy z herbatnikami waniliowymi Créme Fraîche
Bruk wiśniowo-Limonkowy z herbatnikami waniliowymi Créme Fraîche może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.19 za porcję. Ten deser ma 410 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka proszku do pieczenia, mleka, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, Pieczone Figi Z Waniliowym Crème Fraîche, oraz Miodowe truskawki balsamiczne z bitą wanilią Crème Fraîche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozycja 1 stojak w górnej trzeciej i 1 stojak w dolnej trzeciej piekarnika; rozgrzać do 232°. mieszać brązowy cukier, skrobia kukurydziana, i sól w dużej patelni nonstick; mieszać w 1/2 szklanki wody. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier i skrobia kukurydziana rozpuszczą się.
Dodać wiśnie; doprowadzić do wrzenia, skrobanie boki patelni i często mieszając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj sok z limonki i skórkę z limonki.
Przelej nadzienie do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 11x7x2 cali.
Umieść naczynie na obramowanej blasze do pieczenia.
W średniej misce wymieszać mąkę, 1/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól.
W miseczce wymieszać Creme fraîche, wanilię i skórkę z limonki.
Do suchych składników dodać mieszaninę crème fraîche; mieszać widelcem, aż ciasto zacznie się łączyć. Obrócić ciasto na mąkę i ugniatać, aż ciasto utrzyma się razem, około 6 obrotów. Zebrać ciasto do rundy; pat outto 1/2-cala grubości. Używając 3-calowego foremki do ciastek lub foremki do ciastek zanurzonej w mące, Wytnij rundy. Zbierz resztki ciasta razem; przykleić do grubości 1/2 cala i wyciąć więcej rund ciasta w sumie
Przełożyć na inną blachę do pieczenia; blaty lekko posmarować mlekiem, następnie posypać pozostałą 1 łyżką cukru.
Wiśnie umieścić na blasze do pieczenia w dolnej trzeciej części piekarnika i herbatniki w górnej trzeciej części piekarnika.
Piec, aż wiśnie będą bulgotać, a ciastka będą złote, około 17 minut.
Rozgrzane wiśnie podzielić na 6 miseczek, na wierzchu po 1 biszkopcie i podawać.