Brownies miętowe
Peppermint Brownies zajmuje około 40 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 36 porcji, każda zawiera 390 kalorii , 4 g białka i 12 g tłuszczu . Za 1,01 dolara za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką orzechy włoskie, ekstrakt waniliowy, sól i kilka innych składników, możesz go przygotować. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, ale jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. To dość tani przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Dobrze sprawdza się jako deser. Dzięki temu przepisowi Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 26% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy to Peppermint Hot Chocolate Cupcakes , Chocolate Peppermint Cookies i Chocolate-Peppermint Thumbprint Cookies .
Instrukcje
Wyłóż folią blachę do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali. Rozpuść 1 łyżkę masła; posmaruj folią i odstaw. W mikrofalówce rozpuść czekoladę i pozostałe masło; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Lekko ostudź. Rozpuść granulki kawy we wrzącej wodzie.
W dużej misce ubij jajka i cukier, aż się połączą. Ubij wanilię, ekstrakt migdałowy, mieszankę kawy i czekoladę, aż będą puszyste.
Wymieszaj mąkę i sól; stopniowo dodawaj do mieszanki czekoladowej. Wymieszaj z orzechami włoskimi.
Wlać połowę ciasta do przygotowanej formy. Na wierzchu ułożyć warstwę miętowych kotlecików, wypełniając luki kawałkami mięty. Na wierzch nałożyć resztę ciasta.
Piec w temperaturze 425° przez 23-27 minut lub do momentu, aż wierzch się zetnie. Ostudzić na kratce. Używając folii, wyjąć brownie z formy. Schłodzić przez 6 godzin lub całą noc przed pokrojeniem.