Brownies Mary
Brownies Mary wymagają około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 552 kalorie , 9 g białka i 30 g tłuszczu . Za 1,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 16 osób. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako niedrogi deser. Ten przepis z Allrecipes wymaga ekstraktu waniliowego, czekolady, żółtek jaj i mąki. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 36% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Kickoff Mary , Smooth Bloody Mary i Spicy Bloody Mary .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i posyp mąką dwie kwadratowe formy do pieczenia o wymiarach 8 lub 9 cali.
Rozpuść czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj często, aż będzie gładka.
Zdjąć z ognia i odstawić do lekkiego ostygnięcia.
W dużej misce wymieszaj cukier i masło, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj żółtka i roztopioną czekoladę, a następnie mąkę.
Wymieszaj mleko i wanilię z ciastem. W osobnej szklanej lub metalowej misce ubij białka na sztywną pianę. Wymieszaj z ciastem czekoladowym razem z orzechami.
Rozłóż ciasto równomiernie w przygotowanych formach.
Piec przez 28 do 35 minut w rozgrzanym piekarniku. Krawędź brownie będzie lekko odstawać od brzegów foremki, gdy będą gotowe.
Posyp jedną patelnię cukrem pudrem i nałóż na drugą polewę czekoladową według własnego wyboru. Smacznego!