Brokuły Z Czosnkiem I Sosem Cytrynowo-Pieprzowym
Brokuły z czosnkiem i sosem cytrynowo-pieprzowym to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz płatki pieprzu, musztarda dijon, do 3 ząbki czosnku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Spaghetti z anchois, czosnkiem i czerwoną papryką z brokułami cytrynowo-Kaparowymi, Brokuły z czosnkiem i ostrą papryką (broccoli Strascinati).
Instrukcje
Brokuły na parze, pod przykryciem, 7 minut lub do chrupkości.
Przełożyć do miski i ogrzać.
Roztopić masło na dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać czosnek. Czosnek gotować, stale mieszając, 1 minutę lub aż złoty.
Dodać sok z cytryny i pozostałe 5 składników; doprowadzić do wrzenia.
Wlać brokuły; wrzucić delikatnie.