Brokuły Slaw Stirfry z Tofu
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Brokuły Slaw Stirfry z Tofu może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 15g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz paprykę, olej sezamowy, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z brokułów z Pięcioramiennym Tofu, Wegańskie Udon Stirfry Z Tempura Tofu, oraz Włoskie Tofu przyprawione ze słodkimi ziemniakami Stirfry.
Instrukcje
Połączyć tofu, plastry czosnku, wino ryżowe, i 2 łyżki sosu sojowego w worku galon wielkości ziplock. Seal worek i włączyć delikatnie płaszcz Tofu z marynaty. (Można to również zrobić w dużej misce, ostrożnie mieszając tofu do herbu.) Odstawić jak posiekać warzywa i podgrzać patelnię. Rozpocznij podgrzewanie dużej, nieprzywierającej patelni lub wok na średnim ogniu (upewnij się, że masz pokrywkę do tej patelni w pobliżu). Podczas gdy patelnia się rozgrzewa, Usuń korzeń i końce łodygi z cebuli, pokrój ją na pół od góry do dołu, a każdą połowę pokrój w cienkie pionowe plasterki. Paprykę cienko pokroić, czosnek i imbir zmielić. Gdy patelnia jest gorąca, odsączyć tofu, utrzymując marynatę w dużej misce.
Umieść tofu na patelni i gotować, obracając co minutę lub tak, aż zacznie brązowy na większości stron, o 6 protokół.
Przenieść tofu do dużej miski z marynaty, delikatnie wymieszać, i przykryć talerzem.
Dodać cebulę do gorącej patelni i gotować przez około 2 protokół.
Dodaj paprykę, czosnek, imbir i płatki pieprzu i gotować przez kolejną minutę.
Dodać brokuły slaw i dwie łyżki wody i przykryć szybko. Paruj przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy slaw będzie lekko miękki, ale nadal chrupiący.
Dodaj tofu i marynaty na patelni wraz z olejem sezamowym i sosem sojowym dodatkowe, i dobrze wymieszać.
Podgrzać przez minutę lub dwie i podawać natychmiast.