Brokuły Slaw Stirfry z Tofu

Brokuły Slaw Stirfry z Tofu
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Brokuły Slaw Stirfry z Tofu może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 15g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz paprykę, olej sezamowy, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z brokułów z Pięcioramiennym Tofu, Wegańskie Udon Stirfry Z Tempura Tofu, oraz Włoskie Tofu przyprawione ze słodkimi ziemniakami Stirfry.

Instrukcje

1
Połączyć tofu, plastry czosnku, wino ryżowe, i 2 łyżki sosu sojowego w worku galon wielkości ziplock. Seal worek i włączyć delikatnie płaszcz Tofu z marynaty. (Można to również zrobić w dużej misce, ostrożnie mieszając tofu do herbu.) Odstawić jak posiekać warzywa i podgrzać patelnię. Rozpocznij podgrzewanie dużej, nieprzywierającej patelni lub wok na średnim ogniu (upewnij się, że masz pokrywkę do tej patelni w pobliżu). Podczas gdy patelnia się rozgrzewa, Usuń korzeń i końce łodygi z cebuli, pokrój ją na pół od góry do dołu, a każdą połowę pokrój w cienkie pionowe plasterki. Paprykę cienko pokroić, czosnek i imbir zmielić. Gdy patelnia jest gorąca, odsączyć tofu, utrzymując marynatę w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Wino RyżoweWino Ryżowe
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Umieść tofu na patelni i gotować, obracając co minutę lub tak, aż zacznie brązowy na większości stron, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Przenieść tofu do dużej miski z marynaty, delikatnie wymieszać, i przykryć talerzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodać cebulę do gorącej patelni i gotować przez około 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj paprykę, czosnek, imbir i płatki pieprzu i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
6
Dodać brokuły slaw i dwie łyżki wody i przykryć szybko. Paruj przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy slaw będzie lekko miękki, ale nadal chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuły SlawBrokuły Slaw
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Dodaj tofu i marynaty na patelni wraz z olejem sezamowym i sosem sojowym dodatkowe, i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Podgrzać przez minutę lub dwie i podawać natychmiast.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia26
Magazyn