Brokuły i Feta Frittata
Brokuły i Feta Frittata może być tylko głównym daniem szukasz. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 212 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz brokuły, cebulę, fetę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziecko brokuły Frittata z fetą, Feta Frittata, oraz Cukinia-Feta Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 8-calowej żaroodpornej patelni nonstick lub dobrze przyprawionej żeliwnej patelni roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 4 protokół.
Dodać brokuły, posypać solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie, o 6 minut dłużej.
Rozgrzej brojlery do wysokiej i ustaw stojak piekarnika 4 cale od źródła ciepła. W średniej misce ubić jajka, doprawić solą i pieprzem.
Jajka zalać mieszanką cebulowo-brokułową, wymieszać do połączenia, następnie polać fetą. Gotować, bez mieszania, aż jajka zostaną ustawione na dole i zaczną ustawiać się na górze, około 5 minut.
Przenieś patelnię do piekarnika i pieczenia, aż jajka są ustawione i zaczynają brązowieć, 2 do 3 protokół.
Pokroić w kliny i podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.