Brokuły zapiekanka z dzikim ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, mąkę, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Brokułowy Zapiekanka Z Dzikim Ryżem, Zapiekanka Z Brokułami Z Dzikiego Ryżu, oraz Dziki Ryż Brokuły Zapiekanka Z Kurczaka.
Instrukcje
1
Dodać dziki ryż do średniego rondla z 5 szklankami bulionu z kurczaka. Doprowadzić go do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i przykryć patelnię. Gotować ryż, aż dopiero zaczął się otwierać i jest lekko miękki, o 35 do 40 protokół odstawić.W międzyczasie blanszować brokuły, rzucając różyczki do wrzącej wody przez 1½ do 2 minut, aż będą jasnozielone i nadal lekko chrupiące. Natychmiast odcedzić brokuły i zanurzyć je w misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Wlać pozostałe 3 szklanki bulionu i wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić mieszaninę do delikatnego wrzenia i pozostawić do zagęszczenia, około 3 minut.
Niech gotować mieszaninę, aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, następnie posmakować i w razie potrzeby wyregulować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Goya Sazon
10
Dodać połowę ugotowanego ryżu na dno naczynia do pieczenia 2-quart, a następnie położyć na połowie brokuły. (Możesz zrobić jedną warstwę każdej lub dwie warstwy każdej. Za pomocą chochli wyjąć mieszankę warzywno-bulionową i równomiernie wyłożyć ją na wierzch. Kontynuuj z resztą sosu, całkowicie pokrywając powierzchnię warzywami.Roztopić pozostałe 2 łyżki masła, a następnie wlać do osobnej miski z bułką tartą panko. Wymieszać mieszaninę, aby pokryć bułkę tartą na maśle, a następnie posypać bułkę tartą na całej górze.Przykryć folią i piec zapiekankę przez 20 minut, następnie zdjąć folię i kontynuować pieczenie przez 15 minut lub do złotego koloru na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku