Brick Grilled Baby Squid with Tamarind-Mint Dressing

Brick Grilled Baby Squid with Tamarind-Mint Dressing
Brick Grilled Baby Squid z sosem Tamaryndowsko-miętowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 562 kalorie, 27g białka, oraz 44g tłuszczu. Mieszanka soli i pieprzu, ciała kałamarnicy, pasta tamaryndowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%. Spróbuj Grillowana Sałatka z kalmarów i śliwek z kolendrą, miętą i orzeszkami ziemnymi, Grillowana kałamarnica z sosem Chile i rzodkiewką, oraz Grillowana kałamarnica z sałatą Miner ' s salad & Mint , pietruszka, Pesto anchois dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 2 duże Cegły owinięte dwukrotnie w folię aluminiową
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Zmyć kalmary olejem po obu stronach i doprawić solą i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
KałamarnicaKałamarnica
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Umieść kałamarnicę na grillu blisko siebie i połóż cegły na kałamarnicy. Grilluj przez 2 do 3 minut z jednej strony, Usuń Cegły, Odwróć kałamarnicę i umieść cegły z powrotem na kałamarnicy i kontynuuj grillowanie przez 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć kałamarnicę z grilla, położyć na talerzu i natychmiast skropić sosem Tamaryndowo-miętowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
KałamarnicaKałamarnica
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Dekoruj posiekaną miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
7
Połącz tamarynd, ocet, sok pomarańczowy, miętę, musztardę oraz sól i pieprz w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
TamaryndTamarynd
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn