Brazylijski chleb serowy (Pao de Queijo)
Przepis Brazylijski chleb serowy (Pao de Queijo) można zrobić w około 40 minut. Za 82 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 240 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Ten przepis od Allrecipes ma 2139 fanów. Jeśli masz pod ręką mleko sojowe, czosnek, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy obejmują Pão de Queijo (Brazylijski chleb serowy), Pao de Queijo-Brazylijski chleb serowy, oraz Pao de queijo (Brazylijski chleb serowy).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wlej oliwę, wodę, mleko i sól do dużego rondla i umieść na dużym ogniu. Gdy mieszanina się zagotuje, natychmiast zdejmij z ognia i dodaj mąkę z tapioki i czosnek, aż będzie gładka. Odstawić na 10 do 15 minut.
Wymieszaj ser i jajko z mieszanką tapioki, aż dobrze się połączą, mieszanina będzie gruba jak twarożek. Upuść zaokrąglone kulki o wielkości 1/4 szklanki mieszanki na nie natłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż blaty lekko się zrumienią, 15 do 20 minut.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Chleb serowy można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Nominowany Renard Brut z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
![Nomine Renard Brut]()
Nomine Renard Brut
Nuty cytrusowe, biała brzoskwinia i herbatniki maślane, świeże i bogate usta, owocowe i chrupiące z mineralnym wykończeniem.Mieszanka: 40% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier