Branzino z pieczonymi pomidorami, oliwą z oliwek gotowane grzyby
Branzino z pieczonymi pomidorami, oliwą z oliwek gotowane grzyby może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.93 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 451 kalorii, 33g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz czosnek, pieczarki, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć pomidora, możesz podążać za tym daniem głównym z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Oliwa z oliwek-dorsz gotowany z pieczonymi pomidorami i brokułami Rabe, oraz Jajka gotowane z pieczonymi pomidorami, pieczarkami i szynką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku grzybów: w rondlu na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek do patelni i pozostaw do ogrzania, aż do granicy palenia. Następnie zmniejszyć ogień do średniego i dodać grzyby. Pozostawić grzyby gotować przez 5 do 6 minut, a następnie usunąć.
Dla ryb: w patelni nonstick saute dodać olej z pestek winogron na średnim ogniu przez 1 minutę.
Posyp rybę solą i pieprzem, a następnie dodaj rybę do miąższu. Gotować przez 2 minuty, odwrócić rybę i wyłączyć ogień. Pozostawić rybę na koniec z pozostałym ciepłem przez 2 minuty. Następnie wyjmij rybę i pozostaw do podania.
W przypadku sosu: na tej samej patelni wróć do średnio wysokiego ciepła.
Pomidory posypać solą i pieprzem, dodać do patelni i gotować przez 1 minutę. Następnie odwróć pomidory i dodaj wino, aby odgazować patelnię. Następnie dodaj sok z cytryny, pietruszkę i czosnek.
Usuń pomidory i ułóż je płasko na talerzu, od końca do końca. Pozwól, aby sos zmniejszył się o połowę, dając 1/2 szklanki. Po zmniejszeniu, wyłączyć ogień i wymieszać z masłem, aby zakończyć SOS. Następnie umieść rybę na pomidorach, ułóż grzyby i łyżkę sosu na rybie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla Seabass. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.