Brązowy chleb sodowy z czterech prowincji

Brązowy chleb sodowy z czterech prowincji
Brązowy chleb sodowy Four Provinces może być śniadaniem, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 30 centów za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 172 kalorie , 5 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przygotowało 8 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. To bardzo przystępny cenowo przepis dla miłośników europejskiej kuchni. Ten przepis z Allrecipes wymaga sody oczyszczonej, jajka, mąki i kremu z kamienia nazębnego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 49% , to danie jest całkiem dobre. Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami , irlandzki chleb sodowy autorstwa Mommie Cooks oraz chleb sodowy z płatków owsianych, moreli i orzechów włoskich są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj tłuszczem dwie blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Białe Ratowniki życiaBiałe Ratowniki życia
4 łyżki Roztopionego Dżemu Malinowego Bez Pestek4 łyżki Roztopionego Dżemu Malinowego Bez Pestek
2
Wymieszaj jajko, maślankę i melasę w misce, aż zostaną równomiernie wymieszane; odłożyć na bok. Wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną, otręby, krem z kamienia nazębnego i sodę oczyszczoną w osobnej dużej misce i zrób wgłębienie pośrodku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
1/2 Szklanki Beztłuszczowej Gorącej Polewy Lodowej Z Krówkami1/2 Szklanki Beztłuszczowej Gorącej Polewy Lodowej Z Krówkami
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
OtrębyOtręby
Drażetki Z Perłowymi CukierkamiDrażetki Z Perłowymi Cukierkami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 Szklanki świeżych Malin, Podzielone1-1/2 Szklanki świeżych Malin, Podzielone
3
Wlać mieszaninę maślanki do zagłębienia i mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Dodaj złote rodzynki, następnie wyłóż ciasto na posypaną mąką powierzchnię roboczą i ugniataj 8 do 10 razy, zanim podzielisz ciasto na dwie okrągłe kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
12 Białych Ratowników życia12 Białych Ratowników życia
4
Ułóż kulki na blasze do pieczenia i za pomocą ostrego noża wytnij w górnej części kulki ciasta nacięcie X o głębokości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Białych Ratowników życia12 Białych Ratowników życia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Białe Ratowniki życiaBiałe Ratowniki życia
Posiekany Ostry Ser Cheddar Plus Trochę Do PosypaniaPosiekany Ostry Ser Cheddar Plus Trochę Do Posypania
5
Posmaruj roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 12 Wiśni Maraschino10 Do 12 Wiśni Maraschino
6
Włóż bochenki do nagrzanego piekarnika i obniż temperaturę do 165 stopni C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Roztopionego Dżemu Malinowego Bez Pestek4 łyżki Roztopionego Dżemu Malinowego Bez Pestek
7
Piec przez 25 do 30 minut, aż uzyska złoty kolor. Po wyjęciu z piekarnika bochenki zawijamy w lekki bawełniany ręcznik na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żele Lub Kolory Dekoracyjne W Kolorze Różowym, Niebieskim, żółtym I ZielonymŻele Lub Kolory Dekoracyjne W Kolorze Różowym, Niebieskim, żółtym I Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Roztopionego Dżemu Malinowego Bez Pestek4 łyżki Roztopionego Dżemu Malinowego Bez Pestek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn