Boże Narodzenie Cassoulet

Boże Narodzenie Cassoulet
Boże Narodzenie Cassoulet może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $7.79 za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. Jedna porcja zawiera 1709 kalorii, 79g białka, oraz 129g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Mieszanka fasoli tarbais, tymianek, kaczki po pekińsku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka, Cassoulet, oraz Cassoulet.

Instrukcje

1
Równomiernie podzielić bulion z kurczaka i fasolę między 2 duże zapasy. Doprowadzić obie garnki do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło i pozwól gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, odtłuszczając pianę z powierzchni, gdy się podnosi.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
2
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw fasolę do ostygnięcia w płynie.Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Dopasuj 2 patelnie do pieczenia ze stojakami; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Usuń liście tymianku z 3 gałązek tymianku. Kaczki sezonowe, wewnątrz i na zewnątrz, z solą, pieprzem i liśćmi tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
KaczkiKaczki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Umieść dwie kaczki na jednym stojaku na patelni do pieczenia, a jedną kaczkę na drugiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Dodaj wystarczającą ilość wody do każdej patelni do pieczenia, aby znaleźć się tuż pod spodem regałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Przenieś obie patelnie do piekarnika i piecz przez 45 minut.Dopasuj kolejną patelnię do pieczenia ze stojakiem. Doprawić gęś w środku i na zewnątrz solą, pieprzem i szałwią. Za pomocą widelca, nakłuć skórę na całym i umieścić na stojaku w patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Gęś CałaGęś Cała
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby zejść tuż pod spodem regału.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
Przełożyć do piekarnika; piec przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Umieść jagnięcinę i kości wieprzowe na dużej blasze do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem; przełożyć do piekarnika i piec przez 30 minut.Tymczasem, stopić 1/4 Puchar tłuszczu kaczki w dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Kość WieprzowaKość Wieprzowa
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Dodać kostki jagnięce, pracy w partiach w razie potrzeby, i gotować, obracając, aż rumiane ze wszystkich stron; przenieść na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
11
Dodać kostki wieprzowe, pracując partiami w razie potrzeby i dodając 1/4 szklanki więcej tłuszczu z kaczki, w razie potrzeby, 1 łyżkę na raz (może nie trzeba używać pełnego 1/4 szklanki). Gotować, obracając, aż zbrązowieje ze wszystkich stron; przenieść na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
12
Dodaj pancetta na patelni, pracy w partiach w razie potrzeby, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron; przenieść na talerz i odstawić. Alternatywnie, stopić 1/4 szklanki tłuszczu z kaczki w każdym z 3 dużych patelni i, pracując w partiach, brązowe mięso oddzielnie na każdej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Odcedzić tłuszcz z patelni; dodać 1/2 Puchar tłuszczu kaczki na patelni i stopić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Dodać cebulę i czosnek na patelni, w partiach, jeśli to konieczne, i gotować, mieszając, aż złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Dodaj pomidory i 1 butelkę wina; niech gotować na wolnym ogniu przez 15 protokół. Alternatywnie, jeśli używasz 3 patelni, podziel cebulę, czosnek, pomidor i wino równomiernie między 3 Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
16
Przełożyć do zapasów fasoli i ich płynu, dzieląc równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
17
Wyjąć mięso z piersi z kaczek i gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
18
Usuń nogi każdego z nich i pokrój każdą nogę na dwie części; usuń kości z ud.
19
Pokroić mięso z piersi i uda na kawałki wielkości kęsa i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
20
Zdjąć skrzydła i odstawić wraz z pałeczkami. Przykryć mięso, skrzydełka i pałeczki i przechowywać w lodówce na noc. Za pomocą tasaka zmniejsz o połowę tusze; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
21
Umieścić 2 duże warstwy gazę na powierzchni roboczej. Powtórz z innymi 2 warstwami gazy, aby zrobić 2 oddzielne stosy gazy. Równomiernie podzielić tusze kaczki i gęsi, pieczone kości, pietruszkę, pory, marchew, goździki, liście laurowe i pozostałe 6 gałązek tymianku między stosy gazę. Owinąć i związać sznurkiem kuchennym do zamknięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Cała KaczkaCała Kaczka
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
22
Dodaj po jednym do każdego garnka z fasolą i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć fasolę o 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
23
Umieść garnki na średnim ogniu; gotuj na wolnym ogniu, aż fasola będzie prawie miękka, około 1 1/2 godziny. Fasola powinna być pokryta 2 cale cieczy przez cały czas; jeśli ciecz zacznie się zmniejszać, dodaj wodę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
24
Zdjąć z ognia i usunąć jak najwięcej nadmiaru płynu z fasoli, jak można; przenieść płyn do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
25
Niech mieszaniny fasoli ostygnie na 1 godzinę; przenieść do lodówki i przechowywać w lodówce, odkryte, na noc.Następnego dnia Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
26
Fasolę umieścić na średnim ogniu; doprowadzić na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
27
Usunąć opakowania z gazą i wyrzucić. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni reserved Bean liquid i podzielić równomiernie między dwa garnki z beans.In holenderski piec, który mieści co najmniej 18 ćwiartek, naprzemiennie warstw fasoli z pozostałą butelką wina i mieszaniną zarezerwowanej kostki jagnięciny, wieprzowiny, pancetty, kaczki i gęsi, przyprawiając między każdą warstwą solą i pieprzem. Na wierzch mikstury składają się podudzia i skrzydełka z kaczki i gęsi.Zrobić polewę: w średniej misce wymieszać bułkę tartą, natkę pietruszki, czosnek; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Cała KaczkaCała Kaczka
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
28
Skropić tłuszczem z kaczki i wymieszać do zwilżenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
29
Posypać równomiernie na pokrycie.
30
Przenieść holenderski piekarnik do piekarnika i piec, aż powstanie jasnobrązowa skorupa, 2 do 3 godzin.Około 1 godziny przed jesteś gotowy do podania, umieścić kiełbasy na patelni wysokiej jednostronnej; dodać wystarczającą ilość wody do patelni, aby pokryć kiełbasy przez trzy czwarte. Doprowadzić wodę na wolnym ogniu na średnim ogniu; gotować, obracając, o 35 protokół. Patelnia przykryć i kontynuować gotowanie, aż kiełbasa jest gotowane przez, o 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
31
Usunąć kiełbasę z osłonek i pokroić na ukosowanie w plastry 1/2 cala. Top cassoulet z kiełbasą czosnkową i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia62
Magazyn