Boże Narodzenie Cassoulet

Boże Narodzenie Cassoulet
Boże Narodzenie Cassoulet może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $7.79 za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. Jedna porcja zawiera 1709 kalorii, 79g białka, oraz 129g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Mieszanka fasoli tarbais, tymianek, kaczki po pekińsku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Świąteczne Babeczki Stollen - Świąteczna Klasyka, Cassoulet, oraz Cassoulet.

Instrukcje

1
Równomiernie podzielić bulion z kurczaka i fasolę między 2 duże zapasy. Doprowadzić obie garnki do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło i pozwól gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, odtłuszczając pianę z powierzchni, gdy się podnosi.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
2
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw fasolę do ostygnięcia w płynie.Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Dopasuj 2 patelnie do pieczenia ze stojakami; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Usuń liście tymianku z 3 gałązek tymianku. Kaczki sezonowe, wewnątrz i na zewnątrz, z solą, pieprzem i liśćmi tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
KaczkiKaczki
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Umieść dwie kaczki na jednym stojaku na patelni do pieczenia, a jedną kaczkę na drugiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Dodaj wystarczającą ilość wody do każdej patelni do pieczenia, aby znaleźć się tuż pod spodem regałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Przenieś obie patelnie do piekarnika i piecz przez 45 minut.Dopasuj kolejną patelnię do pieczenia ze stojakiem. Doprawić gęś w środku i na zewnątrz solą, pieprzem i szałwią. Za pomocą widelca, nakłuć skórę na całym i umieścić na stojaku w patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Gęś CałaGęś Cała
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby zejść tuż pod spodem regału.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
8
Przełożyć do piekarnika; piec przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Umieść jagnięcinę i kości wieprzowe na dużej blasze do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem; przełożyć do piekarnika i piec przez 30 minut.Tymczasem, stopić 1/4 Puchar tłuszczu kaczki w dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Kość WieprzowaKość Wieprzowa
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Dodać kostki jagnięce, pracy w partiach w razie potrzeby, i gotować, obracając, aż rumiane ze wszystkich stron; przenieść na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
11
Dodać kostki wieprzowe, pracując partiami w razie potrzeby i dodając 1/4 szklanki więcej tłuszczu z kaczki, w razie potrzeby, 1 łyżkę na raz (może nie trzeba używać pełnego 1/4 szklanki). Gotować, obracając, aż zbrązowieje ze wszystkich stron; przenieść na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
12
Dodaj pancetta na patelni, pracy w partiach w razie potrzeby, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron; przenieść na talerz i odstawić. Alternatywnie, stopić 1/4 szklanki tłuszczu z kaczki w każdym z 3 dużych patelni i, pracując w partiach, brązowe mięso oddzielnie na każdej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Odcedzić tłuszcz z patelni; dodać 1/2 Puchar tłuszczu kaczki na patelni i stopić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Dodać cebulę i czosnek na patelni, w partiach, jeśli to konieczne, i gotować, mieszając, aż złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Dodaj pomidory i 1 butelkę wina; niech gotować na wolnym ogniu przez 15 protokół. Alternatywnie, jeśli używasz 3 patelni, podziel cebulę, czosnek, pomidor i wino równomiernie między 3 Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
16
Przełożyć do zapasów fasoli i ich płynu, dzieląc równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
17
Wyjąć mięso z piersi z kaczek i gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
18
Usuń nogi każdego z nich i pokrój każdą nogę na dwie części; usuń kości z ud.
19
Pokroić mięso z piersi i uda na kawałki wielkości kęsa i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
20
Zdjąć skrzydła i odstawić wraz z pałeczkami. Przykryć mięso, skrzydełka i pałeczki i przechowywać w lodówce na noc. Za pomocą tasaka zmniejsz o połowę tusze; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
21
Umieścić 2 duże warstwy gazę na powierzchni roboczej. Powtórz z innymi 2 warstwami gazy, aby zrobić 2 oddzielne stosy gazy. Równomiernie podzielić tusze kaczki i gęsi, pieczone kości, pietruszkę, pory, marchew, goździki, liście laurowe i pozostałe 6 gałązek tymianku między stosy gazę. Owinąć i związać sznurkiem kuchennym do zamknięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Cała KaczkaCała Kaczka
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
22
Dodaj po jednym do każdego garnka z fasolą i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć fasolę o 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
23
Umieść garnki na średnim ogniu; gotuj na wolnym ogniu, aż fasola będzie prawie miękka, około 1 1/2 godziny. Fasola powinna być pokryta 2 cale cieczy przez cały czas; jeśli ciecz zacznie się zmniejszać, dodaj wodę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
24
Zdjąć z ognia i usunąć jak najwięcej nadmiaru płynu z fasoli, jak można; przenieść płyn do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
25
Niech mieszaniny fasoli ostygnie na 1 godzinę; przenieść do lodówki i przechowywać w lodówce, odkryte, na noc.Następnego dnia Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
26
Fasolę umieścić na średnim ogniu; doprowadzić na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
27
Usunąć opakowania z gazą i wyrzucić. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni reserved Bean liquid i podzielić równomiernie między dwa garnki z beans.In holenderski piec, który mieści co najmniej 18 ćwiartek, naprzemiennie warstw fasoli z pozostałą butelką wina i mieszaniną zarezerwowanej kostki jagnięciny, wieprzowiny, pancetty, kaczki i gęsi, przyprawiając między każdą warstwą solą i pieprzem. Na wierzch mikstury składają się podudzia i skrzydełka z kaczki i gęsi.Zrobić polewę: w średniej misce wymieszać bułkę tartą, natkę pietruszki, czosnek; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cała KaczkaCała Kaczka
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
28
Skropić tłuszczem z kaczki i wymieszać do zwilżenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
29
Posypać równomiernie na pokrycie.
30
Przenieść holenderski piekarnik do piekarnika i piec, aż powstanie jasnobrązowa skorupa, 2 do 3 godzin.Około 1 godziny przed jesteś gotowy do podania, umieścić kiełbasy na patelni wysokiej jednostronnej; dodać wystarczającą ilość wody do patelni, aby pokryć kiełbasy przez trzy czwarte. Doprowadzić wodę na wolnym ogniu na średnim ogniu; gotować, obracając, o 35 protokół. Patelnia przykryć i kontynuować gotowanie, aż kiełbasa jest gotowane przez, o 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
31
Usunąć kiełbasę z osłonek i pokroić na ukosowanie w plastry 1/2 cala. Top cassoulet z kiełbasą czosnkową i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia62
Magazyn