Bourbon-Glazurowany Łosoś
Bourbon-glazurowany łosoś jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka imbiru, sezamu, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Bourbon-Glazurowany Łosoś, Jagodowy bourbon glazurowany łosoś, oraz Chrupiący Bourbon Glazurowany Łosoś.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodaj rybę do worka; uszczelnij. Marynować w lodówce 1 1/2 godziny, obracając od czasu do czasu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj ryby i marynaty do patelni; gotować ryby 4 minut z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Umieścić 1 filet na każdym z 4 talerzy; skropić każdą porcję z około 2 łyżeczki sosu.
Posypać każdą porcję 1 łyżką zielonej cebuli i 3/4 łyżeczki sezamu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.