Przepis Bourbon-Bacon BBQ kurczak może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Na $1.6 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 610 kalorii, 32G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, ząbki czosnku, mieloną musztardę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć bourbon, można śledzić to danie główne z Babeczki czekoladowe Bourbon Pecan Pie z lukrem orzechowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Boczek Bourbon bataty z grzankami cynamonowymi i masłem Bourbon, BBQ Bacon Ranch Piłka nożna Cheese Ball, oraz Boczek Miód Bourbon Klopsiki Z Kurczaka.
Instrukcje
1
Umieścić boczek w małym rondlu na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek do małej miski; odstawić. Zmniejszyć ogień do średnio niski, dodać cebulę na patelnię, i gotować w tłuszczu boczku, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 3 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 do 60 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
3
Pozostałe odmierzone składniki ubić i doprawić solą i pieprzem. Wymieszaj zarezerwowany boczek, zwiększ ciepło do średniej wysokości i zagotuj mieszaninę. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje i utrzymuje linię z tyłu drewnianej łyżki po przeciągnięciu palcem przez nią, o 25 protokół. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. Równo podzielić SOS między 2 małe miseczki i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej(1 miska będzie służyć, Inne do szczotkowania na kurczaka podczas gotowania na grillu).
Rozgrzać grill gazowy lub węglowy do medium (około 177° do 450 ° F). Tymczasem, jeśli używasz piersi z kurczaka (albo bez kości lub z kością), pokroić je na pół w poprzek. Kawałki kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i położyć na blasze do pieczenia. Całość zalać olejem i doprawić solą i pieprzem.Gdy grill jest gotowy, umieścić kurczaka na nim (skórka w dół, Jeśli za pomocą skórki na), przykryć grill, i gotować, aż pojawią się znaki grill na dnie, o 5 minut. Odwróć kawałki kurczaka, przykryć grill i gotować, aż pojawią się znaki grill na drugiej stronie, o 5 minut więcej.Odwróć kurczaka ponownie i obficie umyć kawałki za pomocą miski z sosem odstawić na kurczaka. Przykryć grill i gotować przez 5 protokół. Odwróć i umyj kurczaka, a następnie kontynuuj przewracanie i mycie co 5 minut, aż termometr z natychmiastowym odczytem włożony do najgrubszego kawałka odczyta od160 do 165 ° F, a mięso w pobliżu kości nie jest już różowe, około 10 do 15 minut więcej (całkowity czas gotowania około 25 do 30 minut).