Bourbon-Żurawina Polędwica Z Indyka

Bourbon-Żurawina Polędwica Z Indyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj polędwicy z indyka Bourbon-żurawina. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 42g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skórki pomarańczowej, mocno brązowego cukru, dekoracji: grillowana pomarańcza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Polędwiczki z indyka z sosem żurawinowo-Szalotkowym, Bourbon Dijon Polędwica, oraz Melasa-Bourbon Polędwica Wołowa.

Instrukcje

1
Doprowadzić pierwsze 4 składniki do wrzenia w rondlu na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do średnio niskiej, i gotować 10 minut lub aż mieszanina lekko zgęstnieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i odstawić na 30 minut lub do temperatury pokojowej.
3
Usuń 1/2 szklanki mieszanki żurawiny; rezerwy pozostałej mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
4
Spłucz polędwiczki i osusz papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Wymieszać 1/4 szklanki mieszanki żurawinowej i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
6
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
7
Grill na średnim ogniu (350 do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
10 do 12 minut z każdej strony lub aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą porcję rejestruje 165, fastrygując od czasu do czasu 1/4 szklanki mieszanki żurawinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
9
Wyjąć z ognia i odstawić na 15 minut przed krojeniem.
10
Podawać z zastrzeżoną mieszanką żurawinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
11
Bourbon-żurawina pieczony indyk: substytut 1 (14-lb.) cały świeży indyk na polędwiczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Cała TurcjaCała Turcja
12
Usuń podroby i szyję, a indyka opłucz zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
13
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć.
14
Odstawić indyka w temperaturze pokojowej na 30 minut. Tymczasem przygotuj mieszankę żurawinową zgodnie z zaleceniami w kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Cała TurcjaCała Turcja
15
Włożyć indyka, pierś do góry, na lekko nasmarowanym stojaku z drutu na patelni do pieczenia. W razie potrzeby związać końce nóg razem z sznurkiem kuchennym; schować końcówki skrzydeł pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
16
Pędzel z 2 łyżkami. roztopione masło, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
17
Piec w temperaturze 325 przez 3 i 1/2 godziny lub do momentu włożenia termometru do najgrubszej części uda 170, szczotkując 1/2 szklanki mieszanki żurawinowej przez ostatnie 30 minut pieczenia. (Jeśli Indyk zacznie za bardzo brązowieć, przykryj luźno folią aluminiową.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
18
Odstawić indyka na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
19
Podawać z zastrzeżoną mieszanką żurawinową. Składam 8 do 10 porcja. Przygotowanie: 20 min.; Gotowanie: 15 min.; Stoisko: 1 godz., 15 min.;
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
20
Piec: 3 godz., 30 min.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W54 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn