Bouillabaisse (śródziemnomorska zupa rybna)

Bouillabaisse (śródziemnomorska zupa rybna)
Bouillabaisse (śródziemnomorska zupa rybna) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 671 kalorii, 67g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 6,43 zł / porcja, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 13 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz łodygi kopru włoskiego, cebulę, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest doskonałe. Spróbuj Moja uproszczona ryba Bouillabaisse-Ma bouillabaisse wersja simplifiée, Śródziemnomorska Zupa Rybna, oraz Gruba śródziemnomorska zupa rybna dla podobnych receptur.

Składniki

1świeży liść laurowy lub 1/2 suszonego liściaświeży liść laurowy lub 1/2 suszonego liścia82 łyżki roztopionego masłagruby chleb wiejski, każdy o grubości 1 cala, & nbsp tosty i przetarte czosnkiemgruby chleb wiejski, każdy o grubości 1 cala, & nbsp tosty i przetarte czosnkiem1Tbsuszona bułka tartasuszona bułka tarta2suszone cayenne lub inne suszone czerwone chili, & nbsp wysiewanesuszone cayenne lub inne suszone czerwone chili, & nbsp wysiewane4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino454papryka habanerokrabykraby2żółtka jajżółtka jaj1łodyga kopru włoskiego o długości 6 caliłodyga kopru włoskiego o długości 6 cali907papryka habanerosteki rybne lub filety z twardego mięsa, takie jak   Żabnica, halibut lub dorsz, pokrojone na kawałki 1,5 cala  steki rybne lub filety z twardego mięsa, takie jak   Żabnica, halibut lub dorsz, pokrojone na kawałki 1,5 cala  907papryka habanerodelikatne-mięsiste całe ryby, takie jak & nbsp Lucjan czerwony, okoń oceaniczny lub rockfish, oczyszczone & nbsp i pozostawione w całości, jeśli są małe lub pocięte na 1 1/2 cala   kawałki lub filetowane, jeśli są dużedelikatne-mięsiste całe ryby, takie jak & nbsp Lucjan czerwony, okoń oceaniczny lub rockfish, oczyszczone & nbsp i pozostawione w całości, jeśli są małe lub pocięte na 1 1/2 cala   kawałki lub filetowane, jeśli są duże1Tbmielona świeża pietruszka płaskamielona świeża pietruszka płaska4ząbki czosnkuząbki czosnku2pory, tylko biała porcja, dobrze posiekana i opłukana & nbsppory, tylko biała porcja, dobrze posiekana i opłukana & nbsp454papryka habaneromałże, oskubane i wypatroszonemałże, oskubane i wypatroszone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1świeży lub suszony pasek skórki pomarańczowej o długości 2 cali i szerokości 1 calaświeży lub suszony pasek skórki pomarańczowej o długości 2 cali i szerokości 1 cala1warzywo (np. szpinak)świeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz5ziemniaki, ok. ogółem, obrane & nbsp i pokrojone w plastry grubości 1/2 calaziemniaki, ok. ogółem, obrane & nbsp i pokrojone w plastry grubości 1/2 cala0warzywo (np. szpinak)nici szafranowenici szafranowe1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2gałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku2pomidory obrane i grubo posiekanepomidory obrane i grubo posiekane8trochę posiekanej cukiniiWrząca woda, w razie potrzebyWrząca woda, w razie potrzeby1cebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W49 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia69
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn