Boston Cream Cake Shauna
Shauna ' s Boston Cream Cake może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 49 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 36 mówi, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, cukier, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Boston Cream Pie Cake, Boston Cream Angel Cake, oraz Easy Boston Cream Cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 9-calową patelnię.
Obie ilości mąki tortowej, proszku do pieczenia i soli wymieszać w misce. Ubić 3 żółtka w osobnej misce z mikserem elektrycznym, aż zgęstnieje i ma kolor cytrynowy, około 5 minut.
Ubić 2/3 szklanki białego cukru, 3 1/2 łyżki masła i 3/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego w misce z mikserem elektrycznym, aż będzie lekki i puszysty; ubić żółtka. Ubić mieszankę mąki w kilku dodatkach, na przemian z 6 łyżkami mleka i kończąc mieszanką mąki, w śmietaną mieszaninę masła z cukrem na niskim poziomie, aż do włączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta, 20 do 25 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Wlać 1 1/2 szklanki mleka do rondla; doprowadzić do wrzenia.
W misce wymieszać 4 żółtka i 1/3 szklanki białego cukru; ubić mąkę uniwersalną.
Wlać 2 łyżki gorącego mleka do mieszaniny jaj, stale ubijając. Powoli ubij w pozostałym gorącym mleku. Powrót rondel do pieca i doprowadzić prawie do wrzenia, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Wlać krem do żaroodpornej miski; wymieszać z 1 łyżeczką ekstraktu waniliowego. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
3 łyżki masła i czekolady rozpuścić w podwójnym kotle nad gotującą się wodą, często mieszając i skrobając boki gumową szpatułką, aby uniknąć przypalenia.
Wyjąć z ognia; wymieszać z cukrem cukierniczym i 3/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego.
Dodaj wodę w razie potrzeby, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Ciasto przeciąć na pół poziomo.
Ułożyć dolną warstwę ciasta na półmisku.
Rozłóż schłodzony krem na dolną połowę; górne ciasto umieść na warstwie kremu.
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta. Schłodzić do czasu odsiadki.