Grillowany Łosoś Azjatycki
Grillowany łosoś Azjatycki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 265 kalorii, 34g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz sos sojowy o niższej zawartości sodu, Sriracha, filet z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowany Łosoś Azjatycki, Łosoś Z Grilla Azjatyckiego, oraz Paczki Łososia Azjatyckiego Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Uszczelnij torebkę; wstrząśnij, aby rozpuścić cukier.
Dodaj łososia do worka. Worek uszczelniający, zamieniający się w łososia. Marynować w lodówce 1 godzinę.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Łosoś wyjąć z worka; marynata rezerwować.
Łososia umieścić na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Grill 4 do 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Umieść marynatę w misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 1 minutę i 30 sekund lub do wrzenia.
Wskazówka: kupowanie dobrych ryb jest naprawdę ważne dla ostatecznego smaku przepisu. Ryby nigdy nie powinny pachnieć " fishy."Powinno pachnieć jak morze lub strumień. Ponadto ciało powinno być jaskrawo zabarwione. Nie bój się go powąchać lub zapytaj sprzedawcę ryb, kiedy przybył. Jeśli nie może Ci powiedzieć, nadszedł czas, aby znaleźć inne miejsce, aby go kupić!
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.