Boskie Wiśniowe Lody Czekoladowe
Boskie wiśniowe Lody czekoladowe to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 114g tłuszczu, oraz w sumie 1652 kalorie. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Lato. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka cukru, słodko-gorzka czekolada, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 21 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Boskie Wiśniowe Lody Czekoladowe, Śmierć Lodami Czekoladowymi, oraz No Churn Keto Chocolate Ice Cream.
Instrukcje
Śmietanę, mleko, cukier i sok ze słoika z wiśniami wymieszać w dużym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie usunąć z ognia.
Żółtka umieścić w dużej misce, następnie ubić w gorącej śmietanie, około 2 łyżki na raz, aż do dodania 2 szklanki.
Gorące żółtka ubić do rondla z gorącą śmietaną, a następnie gotować na niskim poziomie, stale mieszając, aż mieszanina osiągnie 170 Stopni F (75 stopni C). Będzie wystarczająco zagęszczony, aby pokryć tył metalowej łyżki.
Wlać mieszaninę do pojemnika, przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 6 godzin.
Zarezerwowane wiśnie maraschino posiekać, następnie wymieszać z zimnym kremem wraz z ekstraktem z migdałów i posiekaną czekoladą.
Wlać do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta.