Borówkowo-Śmietankowe Ciasto Kawowe
Jagodowo - śmietankowe ciasto kawowe może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 547 kalorii, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 83 centów za porcję. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Mieszanka proszku do pieczenia, śmietany, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną Jagodową, Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną Jagodową, oraz Śmietankowo - Jagodowe Ciasto Kawowe.
Instrukcje
Masło i mąka 10-calowa patelnia Bundt. W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. W dużej misce, ubić masło, aż kremowy.
Dodaj granulowany cukier i ubijaj, aż będzie puszysty. Ubić w jajkach, śmietanie i wanilii. Beat w suchych składników tylko do momentu włączenia.
Rozłóż wszystko, ale 1/2 szklanki ciasta na przygotowaną patelnię. Używając tylnej części łyżki, zrób korytko w cieście, dookoła patelni.
Wymieszać 3/4 szklanki konfitury jagodowej z zarezerwowanym ciasto i łyżką go do koryta.
Piec ciasto przez około 1 godzinę, lub do momentu, gdy zacznie się odciągać od patelni i szpikulec włożony do środka wychodzi czysty.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 15 minut. Odwróć ciasto na stojaku z drutu, wyjmij patelnię i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Cukier przesiać na ciasto, skropić roztopionymi konfiturami borówkowymi i podawać.