Boozy coffee & walnut cake
Przepis Boozy coffee & walnut cake może być wykonany w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 468 kalorii, 16G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 682 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga proszku do pieczenia, cukru muscovado, jajek i mąki samozbierającej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest dobre. Boozy Cranberry Tangerine Coffee Cake, Ciasto kawowo-orzechowe, oraz Ciasto Kawowo-Orzechowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Masło dwie 20cm puszki kanapki i linii z non-stick papieru do pieczenia. Grzać połówki orzecha włoskiego w piekarniku przez 10 minut. Rezerwa 10 i posiekać resztę. Kawę rozpuszczalną rozpuścić w 1 łyżce wrzącej wody, ostudzić i dodać podstawową mieszankę ciasta (patrz przepis na klasyczny biszkopt Victoria, po prawej), zamiast mleka.
Do nadzienia ubij mascarpone z lekkim cukrem muscovado i Tia Maria, aż będzie gładka. Kanapki schłodzone ciasta z jedną trzecią nadzienia i posiekane orzechy włoskie.
Wierzch i boki ciasta przykryć resztą nadzienia i udekorować wierzch prażonymi połówkami orzecha włoskiego.