Bolitas de Yuca y Queso (Kulki Yuca nadziewane serem)
Bolitas de Yuca y Queso (Kulki Yuca nadziewane serem) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 49 centów za porcję. 818 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka yuca, olej roślinny, guacamole i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Buñuelos de Yuca y Queso (frytki Jukańskie i serowe), Carimañolas de Carne y de Queso (JUKA nadziewana mięsem i serem), oraz Yuca Gratin (Yuca Gratinada) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować yuca w dużym garnku z osoloną wodą na średnim ogniu przez około 15 minut lub do przetargu widelca.deszcz yuca i usunąć wszelkie włókna z centrum.
Przełożyć do dużej miski i zacieru.
Umieścić bułkę tartą w innej misce.orm 12 kulek z zacierem. Spłaszcz je dłońmi i umieść 1 kawałek sera na środku i ponownie uformuj kulkę, aby przykryć ser.Zanurz kulki w ubitym jajku pokrywającym wszystkie strony, a następnie przykryj je bułką tartą.Napełnij dużą patelnię olejem i podgrzej na średnim ogniu do 177°.
Umieścić kulki na rozgrzanym oleju i smażyć przez 4 minuty lub aż zbrązowieje ze wszystkich stron, obracając raz około połowy.
Wyjąć z oleju i położyć na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami.