Bogaty Sos Kawowo-Karmelowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc wypróbuj bogaty sos kawowo-karmelowy. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 93 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka masła, migdałów, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Bogaty Sos Karmelowy, Bogaty Sos Karmelowy, oraz SOS Kawowo-Karmelowy Solony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier, wodę i nektar z agawy w ciężkim średnim rondlu; dobrze wymieszaj. Przykryć i gotować do rozpuszczenia cukru (około 5 minut), mieszając raz lub dwa razy. Przykryć ponownie i gotować, aż bąbelki są duże i mieszanina jest gęsta (4 minuty). Odkryć i kontynuować gotowanie 6 minut lub aż mieszanina będzie złoty.
Zdejmij patelnię z ognia; umieść dno gorącej patelni w zimnej wodzie. Ostrożnie dodać masło, wanilię i sól( mieszanina będzie bąbelków i syczy); wymieszać drewnianą łyżką. Wymieszaj sok z cytryny i mieszankę espresso w proszku. Aby użyć od razu, niech sos lekko ostygnie, aby zagęścić. Do późniejszego użycia odstawić w temperaturze pokojowej na okres do jednego dnia. Jeśli sos twardnieje, ogrzać w kuchence mikrofalowej do miękkości (około 15-25 sekund).
Sposób podania: stożek waflowy napełnij 1/2 szklanki mrożonego jogurtu.
Skropić 1 łyżkę sosu na mrożony jogurt; top z 1 łyżeczką prażonych migdałów. Powtórz z pozostałymi stożkami. Resztki sosu, przykryte, przechowuj w lodówce do tygodnia.