Bogaty bulion wołowy z marchewką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bogatego bulionu wołowego z marchewką. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje $2.1 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz gałązkę tymianku, cebulę, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bogaty Bulion Warzywny, Bogaty i kremowy bulion Tonkotsu Ramen, oraz Capellini Z Małż I Małży W Bogatym Bulionie Szafranowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Spread żeberka, shanks, cebula, seler, i ćwiartki marchew w dużej ognioodpornej patelni do pieczenia i pieczenia, obracając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, o 1 godzinę.
Zawiń pietruszkę, tymianek, liść laurowy i ziarna pieprzu w gazę i związać w wiązkę sznurkiem, aby bukiet garni.
Przenieś mięso (z kośćmi) i pieczone warzywa do garnka 6 - do 8-quart i dodaj 12 szklanek wody, soli i Garni bukiet. Rozgrzać patelnię przez 2 palniki, następnie dodać pozostałe 2 szklanki wody i rozpalić patelnię, gotując, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 1 minutę.
Do garnka dodaj płyn odtłuszczający, a następnie zagotuj, odtłuszczając pianę. Zmniejszyć ciepło do niskiej i delikatnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ciecz jest zredukowana do około 5 filiżanek, 7 do 8 godzin.
Przenieść mieszaninę do miski i ostudzić całkowicie, odkryte, około 1 godziny, a następnie schłodzić, pokryte, co najmniej 8 godzin.
Usunąć tłuszcz. Podgrzać mieszaninę w oczyszczonym garnku na umiarkowanym ogniu do ogrzania. Wyrzucić golonki wołowe (mięso i kości), następnie przenieść krótkie żeberka na talerz i, gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wyrzucić kości i tłuszcz. Drobno posiekać krótkie żeberka i zarezerwować dla terrine. Jeśli nie używasz mięsa w ciągu 1 godziny, schłodzić, przykryć.
Wlać bulion przez sito wyłożone gazą do rondla 1 1/2 kwarty i odcedzić pozostały tłuszcz. Doprowadzić bulion na wolnym ogniu i doprawić solą.
Gotować pokrojoną w kostkę marchewkę w małym rondlu wrzącej osolonej wody, aż będzie miękka, o 4 protokół.
Odsączyć na sicie i podzielić na filiżanki, następnie dodać bulion.
* Mięso i warzywa można schłodzić w bulionie do 1 dnia.* Bulion można odcedzić 4 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać i doprawić przed użyciem. (Ostudzić surową pokrojoną w kostkę marchewkę w szczelnej plastikowej torbie, aż będzie gotowa do gotowania.)