Bogate czekoladowe suflety z Creme Anglaise

Bogate czekoladowe suflety z Creme Anglaise
Need a deser bezglutenowy? Bogaty suflet czekoladowy z Creme Anglaise może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 275 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką wodę, śmietanę z kamienia nazębnego, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Suflet piernikowy z kremem klonowym Anglaise, Ciasto orzechowo-toffi z Pralinkami Creme Anglaise, oraz Suflety czekoladowe z Creme Anglaise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować suflet ciasta, lekko płaszcz 8 (4-uncji) ramekins z gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Posypać 1 łyżeczką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
4
Połącz 2/3 szklanki cukru i 1/2 szklanki wody w średnim, ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć z ognia.
6
Dodaj czekoladki, mieszając trzepaczką, aż czekoladki się stopią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Połącz 1/2 szklanki kakao, 3 łyżki skrobi kukurydzianej i 1/8 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
SólSól
8
Do masy czekoladowej dodać mieszankę kakaową, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Ubij 2 żółtka i 1 łyżeczkę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
W dużej misce umieścić białka i śmietanę z kamienia nazębnego; ubić mikserem ze średnią prędkością do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawać 3 łyżki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białka jaja do mieszaniny czekolady; złożyć w pozostałej mieszaniny białka jaja. Łyżka mieszanki czekolady do przygotowanych ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Umieść ramekiny w dużym naczyniu do pieczenia; dodaj gorącą wodę do naczynia na głębokość 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Piec w 350 przez 15 minut lub do puffy i lekko popękane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Wyjmij ramekiny z naczynia i umieść na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
14
Aby przygotować crme anglaise, połącz 3 żółtka i 1/8 łyżeczki soli w średniej misce. Stopniowo dodawać 1/3 szklanki cukru, ubijając, aż będzie gęsty i bladożółty (około 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Podgrzać mleko w ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Zdjąć z ognia.
17
Stopniowo dodawać gorące mleko do mieszaniny żółtka, mieszając trzepaczką. Gotować na średnim ogniu 5 minut lub do momentu, aż lekko zgęstnieje i mieszanina pokryje tył łyżki, stale mieszając (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
18
Zdjąć z ognia. Wymieszać 2 łyżeczki wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
19
Podawać z ciastami sufletowymi.
20
Uwaga: kąpiel wodna uspokaja ciepło i izoluje suflety, zapewniając kremową konsystencję. Ułóż naczynie do pieczenia ręcznikiem, aby utrzymać ramekiny na miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn