Boeuf En Daube-Klasyczny Francuski Gulasz Wołowy Burgundzki (Bourguignon)

Boeuf En Daube-Klasyczny Francuski Gulasz Wołowy Burgundzki (Bourguignon)
Boeuf En Daube-klasyczny francuski gulasz wołowy z Burgundii (Bourguignon) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 901 kalorii, 53g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 6,26 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Mieszanka soli koszernej, ząbki czosnku, cebula perła, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Boeuf Bourguignon (Gulasz Wołowy Po Burgundzku), Boeuf Bourguignon (Francuski Gulasz Wołowy), oraz Wołowina burgundzka Aka Boeuf Bourguignon a Lan Ivo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej niereaktywnej misce połącz wołowinę, koniak, goździki, czosnek, cebulę, marchew, seler, liść laurowy, szałwię, tymianek, pietruszkę, 1/4 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu, skórkę pomarańczową, Wino i grzyby. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc lub do 2 dni, mieszając od czasu do czasu.Doprowadzić mięso i warzywa do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
KoniakKoniak
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Odcedzić, zastrzegając marynatę.Osuszyć wołowinę i warzywa ręcznikami papierowymi.Rozgrzej piekarnik do 163° / 175C.w dużym, ciężkim naczyniu odpornym na działanie pieca (takim jak żeliwny piec holenderski lub Le Creuset) podsmaż boczek na średnim ogniu, aż do wytworzenia tłuszczu, około 3-5 minut. Używając łyżki szczelinowej, Usuń boczek na ręczniki papierowe i rezerwy.Pracując partiami, aby nie przepełnić patelni, dodaj mięso i warzywa do tłuszczu na patelni i brązuj je ze wszystkich stron na średnim ogniu, przyprawiając solą i pieprzem, gdy brązowieją, około 7 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Przełożyć na talerz.
4
Dodaj marynatę do garnka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć do średniego ciepła i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz jest zmniejszona o jedną trzecią, o 8 protokół. Usuń pianę z powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodaj Czas lub consomme, i gotować kolejne 8 minut, aż zmniejszy się ponownie o jedną trzecią. Wymieszaj szczyptę cukru i pastę pomidorową (i dodaj pokrojone w kostkę pomidory i zielone oliwki, jeśli używasz).Do garnka wrzucić mięso, warzywa i zarezerwowany boczek. Przykryć i piec w piekarniku, aż mięso będzie miękkie, 2 1/2-3 godziny. - Lub-naprzemiennie, na tym etapie można gotować w garnku na małym ogniu od 8 do 10 godzin lub na dużym ogniu od 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które LubiszPosiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które Lubisz
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Podawać z rustykalnym chlebem do mycia soków, wraz z zieloną sałatką i półmiskiem serów.Zamarza i pięknie się nagrzewa. Resztki uczynią piękny domek-pasterskie ciasto a La Provencale, zobacz mój przepis # 355446.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski ChlebWłoski Chleb

Składniki

340papryka habaneroświeże baby Bella grzyby, połówki (można użyć pieczarki lub 2 oz. suszone porcini cepes)świeże baby Bella grzyby, połówki (można użyć pieczarki lub 2 oz. suszone porcini cepes)1łyżka czerwony ocet winnycałość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki2kilogramybez kości Premier chudego duszenia wołowiny, przycięte i kostki w 2-calowe kawałkibez kości Premier chudego duszenia wołowiny, przycięte i kostki w 2-calowe kawałki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy lub 2 szklanki wołowiny consommebulion wołowy lub 2 szklanki wołowiny consomme21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew obrana i pokrojona w plasterkimarchew obrana i pokrojona w plasterki2zdanieseler naciowy w plastrachseler naciowy w plastrach4Spód: okruszki z herbatników grahamkoniakkoniak1warzywo (np. szpinak)pokruszona suszona szałwiapokruszona suszona szałwia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokruszony suszony tymianekpokruszony suszony tymianek3Spód: okruszki z herbatników grahamnatka pietruszki, posiekananatka pietruszki, posiekana4ząbki czosnku, obrane i posiekaneząbki czosnku, obrane i posiekane0warzywo (np. szpinak)świeży Gruboziarnisty czarny pieprzświeży Gruboziarnisty czarny pieprz6krewetki i żyłkipieprz świeży mielonypieprz świeży mielony6krewetki i żyłkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszona skórka pomarańczowa, drobno posiekanasuszona skórka pomarańczowa, drobno posiekana340papryka habanerocebula biała perłowa, obranacebula biała perłowa, obrana10całe oliwki zielone nadziewane pimiento (opcjonalnie)całe oliwki zielone nadziewane pimiento (opcjonalnie)1szczyptaz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidor pokrojony w kostkę (opcjonalnie)pomidor pokrojony w kostkę (opcjonalnie)2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu85papryka habaneropeklowany niesmokowany boczek, taki jak pancetta, pokrojony w kostkę (zwykły boczek lub lardony są w porządku)peklowany niesmokowany boczek, taki jak pancetta, pokrojony w kostkę (zwykły boczek lub lardony są w porządku)7501 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweWino burgundzkieWino burgundzkie
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn