Boeuf En Daube-Klasyczny Francuski Gulasz Wołowy Burgundzki (Bourguignon)
Boeuf En Daube-klasyczny francuski gulasz wołowy z Burgundii (Bourguignon) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 901 kalorii, 53g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 6,26 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Mieszanka soli koszernej, ząbki czosnku, cebula perła, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Boeuf Bourguignon (Gulasz Wołowy Po Burgundzku), Boeuf Bourguignon (Francuski Gulasz Wołowy), oraz Wołowina burgundzka Aka Boeuf Bourguignon a Lan Ivo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej niereaktywnej misce połącz wołowinę, koniak, goździki, czosnek, cebulę, marchew, seler, liść laurowy, szałwię, tymianek, pietruszkę, 1/4 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu, skórkę pomarańczową, Wino i grzyby. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc lub do 2 dni, mieszając od czasu do czasu.Doprowadzić mięso i warzywa do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny Pieprz
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Koniak
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Odcedzić, zastrzegając marynatę.Osuszyć wołowinę i warzywa ręcznikami papierowymi.Rozgrzej piekarnik do 163° / 175C.w dużym, ciężkim naczyniu odpornym na działanie pieca (takim jak żeliwny piec holenderski lub Le Creuset) podsmaż boczek na średnim ogniu, aż do wytworzenia tłuszczu, około 3-5 minut. Używając łyżki szczelinowej, Usuń boczek na ręczniki papierowe i rezerwy.Pracując partiami, aby nie przepełnić patelni, dodaj mięso i warzywa do tłuszczu na patelni i brązuj je ze wszystkich stron na średnim ogniu, przyprawiając solą i pieprzem, gdy brązowieją, około 7 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Przełożyć na talerz.
4
Dodaj marynatę do garnka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć do średniego ciepła i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz jest zmniejszona o jedną trzecią, o 8 protokół. Usuń pianę z powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodaj Czas lub consomme, i gotować kolejne 8 minut, aż zmniejszy się ponownie o jedną trzecią. Wymieszaj szczyptę cukru i pastę pomidorową (i dodaj pokrojone w kostkę pomidory i zielone oliwki, jeśli używasz).Do garnka wrzucić mięso, warzywa i zarezerwowany boczek. Przykryć i piec w piekarniku, aż mięso będzie miękkie, 2 1/2-3 godziny. - Lub-naprzemiennie, na tym etapie można gotować w garnku na małym ogniu od 8 do 10 godzin lub na dużym ogniu od 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które Lubisz
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Podawać z rustykalnym chlebem do mycia soków, wraz z zieloną sałatką i półmiskiem serów.Zamarza i pięknie się nagrzewa. Resztki uczynią piękny domek-pasterskie ciasto a La Provencale, zobacz mój przepis # 355446.