Boeuf En Daube-Klasyczny Francuski Gulasz Wołowy Burgundzki (Bourguignon)

Boeuf En Daube-Klasyczny Francuski Gulasz Wołowy Burgundzki (Bourguignon)
Boeuf En Daube-klasyczny francuski gulasz wołowy z Burgundii (Bourguignon) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 901 kalorii, 53g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 6,26 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Mieszanka soli koszernej, ząbki czosnku, cebula perła, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Boeuf Bourguignon (Gulasz Wołowy Po Burgundzku), Boeuf Bourguignon (Francuski Gulasz Wołowy), oraz Wołowina burgundzka Aka Boeuf Bourguignon a Lan Ivo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej niereaktywnej misce połącz wołowinę, koniak, goździki, czosnek, cebulę, marchew, seler, liść laurowy, szałwię, tymianek, pietruszkę, 1/4 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu, skórkę pomarańczową, Wino i grzyby. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc lub do 2 dni, mieszając od czasu do czasu.Doprowadzić mięso i warzywa do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
KoniakKoniak
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odcedzić, zastrzegając marynatę.Osuszyć wołowinę i warzywa ręcznikami papierowymi.Rozgrzej piekarnik do 163° / 175C.w dużym, ciężkim naczyniu odpornym na działanie pieca (takim jak żeliwny piec holenderski lub Le Creuset) podsmaż boczek na średnim ogniu, aż do wytworzenia tłuszczu, około 3-5 minut. Używając łyżki szczelinowej, Usuń boczek na ręczniki papierowe i rezerwy.Pracując partiami, aby nie przepełnić patelni, dodaj mięso i warzywa do tłuszczu na patelni i brązuj je ze wszystkich stron na średnim ogniu, przyprawiając solą i pieprzem, gdy brązowieją, około 7 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Przełożyć na talerz.
4
Dodaj marynatę do garnka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć do średniego ciepła i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz jest zmniejszona o jedną trzecią, o 8 protokół. Usuń pianę z powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodaj Czas lub consomme, i gotować kolejne 8 minut, aż zmniejszy się ponownie o jedną trzecią. Wymieszaj szczyptę cukru i pastę pomidorową (i dodaj pokrojone w kostkę pomidory i zielone oliwki, jeśli używasz).Do garnka wrzucić mięso, warzywa i zarezerwowany boczek. Przykryć i piec w piekarniku, aż mięso będzie miękkie, 2 1/2-3 godziny. - Lub-naprzemiennie, na tym etapie można gotować w garnku na małym ogniu od 8 do 10 godzin lub na dużym ogniu od 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które LubiszPosiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które Lubisz
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Podawać z rustykalnym chlebem do mycia soków, wraz z zieloną sałatką i półmiskiem serów.Zamarza i pięknie się nagrzewa. Resztki uczynią piękny domek-pasterskie ciasto a La Provencale, zobacz mój przepis # 355446.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski ChlebWłoski Chleb

Składniki

3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeże baby Bella grzyby, połówki (można użyć pieczarki lub 2 oz. suszone porcini cepes)świeże baby Bella grzyby, połówki (można użyć pieczarki lub 2 oz. suszone porcini cepes)1łyżka czerwony ocet winnycałość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki2kilogramybez kości Premier chudego duszenia wołowiny, przycięte i kostki w 2-calowe kawałkibez kości Premier chudego duszenia wołowiny, przycięte i kostki w 2-calowe kawałki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy lub 2 szklanki wołowiny consommebulion wołowy lub 2 szklanki wołowiny consomme21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew obrana i pokrojona w plasterkimarchew obrana i pokrojona w plasterki2zdanieseler naciowy w plastrachseler naciowy w plastrach43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakoniakkoniak1Batoniki toffi Heathpokruszona suszona szałwiapokruszona suszona szałwia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokruszony suszony tymianekpokruszony suszony tymianek33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanatka pietruszki, posiekananatka pietruszki, posiekana4ząbki czosnku, obrane i posiekaneząbki czosnku, obrane i posiekane0Batoniki toffi Heathświeży Gruboziarnisty czarny pieprzświeży Gruboziarnisty czarny pieprz6krewetki i żyłkipieprz świeży mielonypieprz świeży mielony6krewetki i żyłkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszona skórka pomarańczowa, drobno posiekanasuszona skórka pomarańczowa, drobno posiekana3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cebula biała perłowa, obranacebula biała perłowa, obrana10całe oliwki zielone nadziewane pimiento (opcjonalnie)całe oliwki zielone nadziewane pimiento (opcjonalnie)1szczyptasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidor pokrojony w kostkę (opcjonalnie)pomidor pokrojony w kostkę (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.peklowany niesmokowany boczek, taki jak pancetta, pokrojony w kostkę (zwykły boczek lub lardony są w porządku)peklowany niesmokowany boczek, taki jak pancetta, pokrojony w kostkę (zwykły boczek lub lardony są w porządku)7501 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweWino burgundzkieWino burgundzkie
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn