Boeuf en Croute
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Boeuf en Croute. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 729 kalorii. Na 8,07 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz szalotkę, oliwę z oliwek, ciasto francuskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Boeuf En Croute lub Beef Wellington, Boeuf Bourguignon, oraz Boeuf Bourguignon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na ciężkiej patelni na dużym ogniu, aż bardzo gorąco. Przesmażyć filety, aż będą dobrze zarumienione po obu stronach, 1 do 2 minut na stronę.
Wyjąć filety z patelni i schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Filety muszą być zimne.
W tej samej patelni na średnim ogniu, roztopić masło, i gotować i wymieszać grzyby, szalotka, i czosnek, aż szalotki są miękkie i przezroczyste i grzyby wydały swój sok, 6 do 8 protokół. Wymieszać 2 łyżki czerwonego wina, skrobania i rozpuszczania wszelkie rumiane bitów smakowych z patelni.
Przełożyć mieszankę grzybową do miski i schłodzić w lodówce przez około 45 minut.
Umieścić 2 kawałki ciasta francuskiego na powierzchni roboczej, a na wierzchu każdy schłodzony filet.
Połowę mieszanki grzybowej rozprowadzić w zgrabnej warstwie na każdym filecie i ułożyć na wierzchu kawałek ciasta francuskiego. Złóż i uszczypnij krawędzie ciasta razem, uszczelniając zawartość i przyciąć, aby stworzyć schludne opakowanie.
Wytnij małą szczelinę w górnej części każdego opakowania.
Wlać 1 1/2 szklanki czerwonego wina do rondla na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu, aż wino zmniejszy się o połowę, o 15 protokół. Doprawić sosem winnym do smaku solą i pieprzem. W międzyczasie ubij jajko do mleka w misce i posmaruj pasty mieszaniną jajek, aby w razie potrzeby uzyskać brązowszą skórkę. Paczki odstawić do lodówki, aby były zimne.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Umieść paczki ciasta francuskiego na przygotowanej blasze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie złociste i chrupiące, a filety będą pożądanym stopniem doneness (dla średnio rzadkich, około 15 minut; termometr instant-read włożony do środka powinien odczytać 130 stopni F (54 stopnie C)).
Każdy filet podawać w skorupce ciasta z łyżkami sosu winnego na wierzchu.