Feel-good muffins
Dobre muffinki mogą być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 547 kalorii, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 293 stwierdziłoby, że trafił w sedno. To działa dobrze jako niedrogie śniadanie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga wodorowęglanu sody, suszonej śliwki, jajka i oleju słonecznikowego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak A Feel Good Meal, Dobre Samopoczucie Trufle Czekoladowe, oraz Feel Good Veggie Soup.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C/Gaz 6 / wentylator 180C. masło 6-8 puszek na muffinki lub wyłóż je z pudełkami na muffinki.
W dużej misce włóż mąkę, owies, cukier, cynamon i wodorowęglan sody, a następnie przetrzyj wszystko palcami, tak jakby robiąc ciasto, aby składniki były równomiernie wymieszane.
Ubić jajko, następnie wymieszać z maślanką, wanilią i olejem. Lekko wymieszać mieszankę jajeczną z mąką.
Złożyć śliwki i orzechy do mieszaniny.
Podzielić między puszki, wypełniając skrzynki po brzegi, a następnie piec przez 20-25 minut, aż wyrośnie i złocisty.
Podawać na ciepło lub na zimno.