Bochenek z nasion orzecha włoskiego słodowanego
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepisy do repertuaru, bochenek z nasion orzecha włoskiego słodowanego może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Mieszanka ciepłej wody, saszetki szybko działające drożdże, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 154 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 97%. Spróbuj Bochenek z nasion orzecha włoskiego słodowanego, Bochenek Ze Śliwkami Słodowanymi, oraz Jak zrobić Bochenek nasion dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasto z mąką, drożdże, sól i woda, jak podano w "idzie dobrze z" Przepis (patrz po prawej), dodając większość nasion i wszystkie orzechy włoskie jak wyrabiać ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia w czystej misce, jak podano, a następnie odbić i uformować dużą okrągłą.
Rozwałkować w pozostałe nasiona, a następnie podnieść chleb na tacę, aby udowodnić przez około 30 minut, aż podwoi się rozmiar.
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Piec chleb przez 15 minut, następnie zmniejszyć ogień do 190C / wentylator 170C / gaz 5 i nadal piec przez 30 minut, aż Bochenek brzmi pusto po naciśnięciu na podstawę. Pozostawić chleb na stojaku chłodzącym do całkowitego ostygnięcia. Bochenek pozostanie świeży w hermetycznym pojemniku przez 3 dni lub może być zamrożony na 1 miesiąc.