Bochenek z mlekiem i miodem
Mleko i miód Bochenek może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury napoju. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 1737 kalorii, 47g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz niebieloną mąkę, mąkę żytnią, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Spróbuj Czekolada mleko z orzechów laskowych i miód cynamon mleko nerkowca / Beyond migdały, Mleczna czekolada, Daktyl i orzechowy Bochenek, oraz Miód Musztarda Bochenek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie. Pozostawić drożdże siedzieć, aż zacznie tworzyć pęcherzyki.
Dodać miód, masło i sól do mieszaniny drożdży. Mieszaj mąki po jednej filiżance, zaczynając od żyta. Gdy ciasto zacznie sztywnieć, przekręć je na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię. Zagnieść przez 5 minut, dodając mąkę w razie potrzeby.
Umieść w wysmarowanej misce i obróć raz, aby naoliwić powierzchnię ciasta. Przykryć wilgotną szmatką. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż do podwojenia, około 1 do 2 godzin.
Dziurkować ciasto i ponownie zagniatać, aż będzie gładkie. Podzielić na 3 bochenki i ugniatać jeszcze przez kilka minut.
Ułóż bochenki w trzech naoliwionych patelniach. Odstawić do podwojenia, 1 do 2 godzin.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 20 do 30 minut, lub do złotego koloru. Schłodzić w patelniach przez 10 minut, a następnie wyjąć na blat lub stojak z drutu, aby całkowicie ostygnąć.