Bochenek Z Koroną Trzysienną

Bochenek Z Koroną Trzysienną
Chleb z koroną z trzema nasionami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz jajko, mak, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Jak zrobić Bochenek nasion, Bochenek z nasion orzecha włoskiego słodowanego, oraz Easy Seed & grain loaf.

Instrukcje

1
Zmierz wodę i miód w misce i posyp drożdże na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Niech drożdże siedzieć na kilka minut, aby go aktywować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
3
Dodać 2 szklanki mąki, sól, gluten, wzmacniacz ciasta, i 4 łyżki oleju słonecznikowego do mieszaniny drożdży i dobrze wymieszać. Powoli dodawać resztę mąki (około 6 szklanek) do mieszaniny, aż powstanie miękkie, wilgotne ciasto i ciasto nie przylega już do zewnętrznej części miski. Możesz potrzebować trochę mniej lub więcej mąki. Ugniataj ciasto, aż powstanie gluten (ważne jest, aby gluten powstał lub otrzymasz ciężki chleb). Ciasto powinno być gładkie i sprężyste po naciśnięciu, około 8 do 10 minut. Możesz również sprawdzić, czy gluten powstaje, wykonując "test okienny". Test okienny polega na tym, że ciasto może być rozciągnięte i nie pęka, ale będzie się rozciągać i tworzyć półprzezroczystą membranę lub okno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SłonecznikowyOlej Słonecznikowy
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozetrzyj 1 łyżeczkę oleju słonecznikowego wokół dużej miski. Obróć ciasto w oleju, a następnie przykryj miskę i odstaw ciasto do podwojenia, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Podczas gdy ciasto rośnie, lekko nasmarować 12-calowy głęboki holenderski piekarnik. Gdy ciasto podwoi się, obróć ciasto i uformuj je w okrągłą, równą kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
6
Wytnij piłkę na 8 równych klinów.
7
Połącz 2 kliny w piłkę i umieść na środku holenderskiego pieca na większą środkową kulę korony. Uformuj pozostałe 6 klinów w pojedyncze kulki. Lekko ubić jajko w małej misce do glazury jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Posmaruj każdą z kulek w glazurze jajecznej, a następnie zanurz 2 kulki w maku, 2 kulki w sezamie i 2 kulki w nasionach słonecznika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona SłonecznikaNasiona Słonecznika
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
9
Umieść każdy zestaw kulek po przeciwnej stronie środkowej piłki, tak aby różne kulki były naprzemiennie wokół zewnętrznej części środkowej piłki lub pieca holenderskiego(np. Idąc po okręgu, może iść mak, sezam, słonecznik, mak, sezam i słonecznik.)
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
10
Niech ciasto rosnąć, aż tylko o podwoić ponownie wewnątrz holenderskiego pieca. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
11
Piec na złoty kolor, około 40 minut do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
12
Uwagi: aby uzyskać lżejsze ciasto, można zastąpić około 1/2 mąki pełnoziarnistej białą mąką. Jednak nadal można uzyskać niezwykle lekkie ciasto przy użyciu wszystkich mąki pełnoziarnistej, jeśli dodasz wzmacniacz ciasta i gluten i upewnij się, że gluten jest prawidłowo uformowany podczas procesu ugniatania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
13
Dodanie wzmacniacz i gluten były sztuczki nauczył się od mojej matki, która wychowała nas na domowy chleb pełnoziarnisty. Muszę jeszcze znaleźć lepszy sposób, aby chleb pełnoziarnisty był tak lekki i puszysty jak ten.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
PszenicaPszenica
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia43
Magazyn