Bochenek kanapkowy z bakłażanem i Portobello
Kanapka z Bakłażanem i Portobello może być właśnie wegetariańskim przepisem na lakto ovo, którego szukałeś. To danie główne ma 822 kalorie , 18 g białka i 52 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,47 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką sól, bazylię, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 43% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także burgery z bakłażanem i portobello , burgery z bakłażanem i portobello oraz sznycel z bakłażana i portobello .
Instrukcje
Chleb przekrój wzdłuż na pół. Ostrożnie wydrąż górę i dół, pozostawiając 1/2 cala. powłoka; odłożyć na bok. W małej misce wymieszaj oliwę, czosnek, przyprawę włoską, sól i pieprz.
Posmaruj bakłażanem i grzybami.
Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 3-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Połowę sosu marinara rozsmaruj na spodzie chleba. Na wierzchu ułóż bakłażana i grzyby.
Posmaruj pozostałym sosem; posyp bazylią i serem. Wymień wierzch chleba.
Owiń bochenek dużym kawałkiem wytrzymałej folii (około 28 cali x 18 cali); szczelnie zamknąć. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu po 4-5 minut z każdej strony.