Bocaditos de Corn Flakes y Leche Condensada (płatki kukurydziane)
Bocaditos de Corn Flakes y leche Condensada (klastry płatków kukurydzianych) może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 88 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 36. Udaj się do sklepu i odbierz płatki kukurydziane, mleko skondensowane, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kurczak W Płatkach Kukurydzianych, Płatek Kukurydziany Kruszy, oraz Kukurydziane Płatki Perkusyjne Piec.
Instrukcje
Linia 2 blachy do pieczenia z folią. Lekko spryskać sprayem do gotowania. Napełnij średnią miskę zimną wodą.
Roztopić cukier w dużym garnku o ciężkim dnie lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż stanie się głęboki bursztyn i po prostu zacznie palić, około 8 minut.
Dodać masło i sól i mieszać drewnianą łyżką, aż do całkowitego włączenia. Ciągle mieszając, dodaj słodzone mleko skondensowane. Mieszaj, aż do całkowitego włączenia, a następnie usuń z ognia.
Wymieszać płatki kukurydziane. Łyżką do zupy wymieszać miarkę na około 2-łyżkowe kulki wielkości. Zwilż palce i lekko naciśnij klastry razem. Zanurz ręce w wodzie, gdy stają się lepkie.
Pozostawić klastry do Ustawienia w temperaturze pokojowej około 30 minut.
Resztki można przechowywać do 3 dni w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Przykleją się do siebie, jeśli się skleją.