Blood Orange Layer Cake

Blood Orange Layer Cake
Blood Orange Layer Cake to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru pudru, miodu, śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 31%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto z ricottą z nadzieniem z krwawej pomarańczy, bitą śmietaną Mascarpone i kandyzowanymi plastrami pomarańczy, Pachnące pomarańczą słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z kandyzowaną krwią kompot pomarańczowy, oraz Krwawe ciasto pomarańczowe z lukrem skórki pomarańczowej.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, pokryj 8-calową okrągłą patelnię z natryskiem do gotowania; dno patelni wyłożyć papierem woskowym. Pokryć papier woskowy sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
3
Połącz jajka, 1/4 łyżeczki wanilii i sól w dużej misce i ubijaj mikserem z dużą prędkością 2 minuty. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru granulowanego, ubijając, aż mieszanina jajek będzie gęsta i blada (około 3 minut). Delikatnie złożyć mąkę do mieszaniny jaj, 1/4 szklanki na raz. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
4
Piec w temperaturze 375 przez 20 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Aby przygotować nadzienie, umieść durszlak w szklanej miarce 2-quart lub średniej misce. Durszlak liniowy z 4 warstwami gaznicy, umożliwiający rozciąganie się gaznicy na zewnętrznych krawędziach. Łyżka jogurtu do durszlaka. Przykryć luźno folią; przechowywać w lodówce 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SernikSernik
DurszlakDurszlak
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Łyżka jogurtowego sera do dużej miski; wyrzucić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodaj miód i 1/2 łyżeczki wanilii do jogurtu, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JogurtJogurt
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Śmietanę i cukier puder wymieszać w średniej misce i ubijać mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny śmietany w mieszaninę jogurtu; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę śmietany. Przykryć i schłodzić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
JogurtJogurt
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Ułóż krwawe pomarańczowe odcinki w jednej warstwie na kilku warstwach ręczników papierowych i odstaw 5 minut. Zarezerwuj połowę sekcji; mniej więcej posiekaj pozostałe sekcje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
10
Połącz posiekane kawałki pomarańczy i posiekaną miętę. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
MiętaMięta
11
Aby przygotować syrop, połącz sok i 1/4 szklanki cukru granulowanego w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 15 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
SokSok
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Zdjąć z ognia; ostudzić.
13
Podziel ciasto na pół poziomo za pomocą ząbkowanego noża; połóż dolną warstwę, pokrój bok do góry, na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
14
Pędzel z 2 łyżkami syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
15
Rozłóż połową mieszanki jogurtu, pozostawiając granicę 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
JogurtJogurt
16
Posypać posiekaną mieszankę pomarańczy krwi
Składniki, których będziesz potrzebować
Blood OrangeBlood Orange
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn