Blond kurczak Michelle Chili
Michelle Blond Chicken Chili jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 45g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 144 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać great Northern beans, kolendra, oregano, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Michelle ' s Coconut Chicken Curry, Szynka pieczona Michelle, oraz Michelle ' s Caramel Corn.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu umieść olej roślinny i kurczaka. Kurczaka gotować, od czasu do czasu mieszając, aż wszystkie kawałki będą równomiernie brązowe. Wymieszać z cebulą. Gotować do przezroczystego.
Odcedzić mieszaninę i odstawić.
W dużym rondlu na średnim ogniu, doprowadzić bulion z kurczaka i zielonej papryki chile do wrzenia. Wymieszać w 3 puszki great northern beans, czosnek w proszku, kminek, oregano, kolendra i pokruszony czerwony pieprz. Mieszać w mieszaninie kurczaka i cebuli, i zmniejszyć ogień. Gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub dłużej, dodając dodatkowe ziarna z pozostałych puszek, aby uzyskać grubszą konsystencję.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Avinyo Cava Brut Reserva. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Avinyo Cava Brut Reserva]()
Avinyo Cava Brut Reserva
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe.