Blitz Torte
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Blitz Torte. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 526 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Linzer Blitz Torte, Orzech Blitz Torte, oraz Krewetki Blitz.
Instrukcje
Nasmaruj dwie 8-calowe patelnie na ciasto olejem roślinnym i wyłóż woskowanym papierem. Papier woskowany smarujemy olejem roślinnym. Odstaw patelnie na bok.
Masło śmietankowe w dużej misce; stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, dobrze ubijając.
Dodaj 4 żółtka, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszać z mlekiem i wanilią.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać.
Posypać mieszaninę mąki na mieszaninę żółtka, 1/4 szklanki na raz; ostrożnie złożyć. Łyżka ciasto równomiernie do przygotowanych patelni ciasto; odstawić.
Ubić 5 białek (w temperaturze pokojowej) do uzyskania miękkich pików. Stopniowo dodawać pozostały cukier, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż powstaną sztywne szczyty i cukier się rozpuści.
Rozprowadzić mieszaninę bezową równomiernie na cieście w przygotowanych patelniach do ciast, uszczelniając krawędzie patelni.
Wierzch każdej z nich posypać pokrojonymi migdałami i cynamonem.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut.
Niech ostudzić 10 minut w patelnie ciasto z dala od przeciągów.
Odwróć jedną pieczoną warstwę bezy na stojak chłodzący; Usuń woskowany papier. Natychmiast umieścić na talerzu serwującym, od dołu w dół.
Wierzchnią warstwę rozprowadzić jedną czwartą bitej śmietany. Odwróć pozostałą warstwę na stojak chłodzący; Usuń woskowany papier.
Ułożyć na wierzchu bitą śmietanę, spód na dół.
Boki rozłożyć pozostałą bitą śmietaną. Spokojnie. Pokrój i podawaj na indywidualnych talerzach.