Blini Gryczane
Blini z gryki może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 64 kalorie. Ten przepis służy 42. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka mąki, jajka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni wschodnioeuropejskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Blini Gryczane, Blini Gryczane, oraz Blini z kaszy gryczanej i kawioru z tradycyjnymi Akompaniamentami.
Instrukcje
Pierwsze 5 składników ubić w dużej misce.
Mleko i masło rozgrzać w rondlu na małym ogniu; mieszać aż masło się rozpuści i termometr zarejestruje 11
Wlej ciepłą mieszaninę mleka do mieszaniny mąki i ubijaj, aż będzie gładka. Przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, aż podwoi objętość (1 do 1 1/2 godziny).
Ubić kaszę gryczaną, aby spuścić powietrze; ubić jajka.
Griddle ciepła lub duża patelnia na średnim ogniu, i pędzel lekko z roztopionym masłem. Pracując partiami, łyżka 1 łyżka ciasta na patelni, odstępy co najmniej 2 cale od siebie. Gotować, aż pęcherzyki tworzą się na górze i zacząć pop, o 1 do 2 protokół. Włącz blini; gotować 1 minutę lub aż złoty kolor na dole. Przykryj folią i utrzymuj ciepło podczas gotowania pozostając blini.