BlackBerry slump
Przepis Blackberry slump można zrobić w około 45 minut. Na 1,04 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 29 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soku z cytryny, masło plus dodatkowe, orzechy laskowe skórowane, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest dobre. Podobne przepisy to BlackBerry Slump, BlackBerry Slump, oraz BlackBerry Slump.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Lekko posmarować 1,7 litra żaroodpornego talerza.
Na dnie naczynia rozprowadzić jeżyny i osuszone plastry brzoskwini.
Wymieszać cukier i cynamon, następnie posypać wierzchem i zalać sokiem z cytryny oraz sokiem z brzoskwiń.
Piec, odsłonięty, przez 10 minut, aż soki zaczną działać.
Wyjąć naczynie z piekarnika i odstawić.
Do miski przesiać polentę, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wcierać w masło opuszkami palców, aż mieszanina będzie konsystencja bułki tartej.
Dodać cukier i prażone orzechy i dobrze wymieszać, a następnie wymieszać z mlekiem, aby uzyskać miękkie, lepkie ciasto.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 220C / wentylator 200C / Gaz
Wrzuć łyżki ciasta na wierzch jagód, a następnie wróć do piekarnika na 15 minut, aż polewa będzie złotobrązowa.
Podawać na gorąco ze śmietaną, kremem lub lodami.