Bizon Fajitas z sałatką Guacamole
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Fajitas Bizona z sałatką Guacamole. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 469 kalorii, 26g białka, oraz 23G tłuszczu. Na $4.9 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, czosnek, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 71 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest super. Podobne przepisy to Żubr suwaki z Guacamole, Żubr suwaki z Guacamole, oraz Kurczak Fajitas z Guacamole.
Instrukcje
W razie potrzeby częściowo zamrozić stek z boku żubra dla łatwiejszego krojenia (około 30 minut). Cienko pokroić ziarno w paski wielkości kęsa.
Pokrojony stek z żubra posypać 1 łyżeczką przyprawy fajita. Przykryć i schłodzić przez 30 minut.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu na dużej patelni. Gotować czosnek i 1 papryka jalapeno w gorącym oleju przez 2 protokół.
Dodać cebulę. Gotuj i mieszaj przez 6 do 8 minut lub aż cebula będzie miękka i zacznie karmelizować.
Usuń mieszankę cebuli do średniej miski; przykryć i ogrzać.
Dodaj paprykę i pozostałe 1/2 łyżeczka fajita przyprawy do patelni. Gotować i mieszać przez 6 do 8 protokół lub do papryki są miękkie.
Dodać paprykę do mieszanki cebuli; przykryć i ogrzać.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni.
Dodaj 1/2 pasków stek z boku żubra na patelni. Gotować i mieszać przez 1 do 2 minut lub do Bison flank stek jest rumiane.
Wyjąć z patelni i gotować pozostały stek z boku żubra.
Podawać stek z flanki żubra i warzywa w tortillach z salsą i kwaśną śmietaną.
Podawać z limonkami i sałatką Guacamole
Połączyć pomidory, zielona cebula, 1 pieprz Jalapeno, 2 ząbki czosnku, sól, i pieprz w średniej misce. Delikatnie wymieszaj awokado.
Podawać na rozdrobnionej romaine.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.