Bittersy Pomarańczowe

Bittersy Pomarańczowe
Bittersy pomarańczowe to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 67 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka imbiru, cynamonu, pomarańczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodkie ziemniaki z Bittersem pomarańczowym, Blood Orange Margarita z Bittersem, oraz Przyprawione orzechy barowe z Bittersem pomarańczowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Skórkę z pomarańczy wyjąć z obieraczką do warzyw i umieścić na blasze do pieczenia (zachowaj owoce do innego użycia).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec do wyschnięcia Skórki, zaczyna się zwijać i zaczyna brązowieć, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ochłoń.
5
Umieścić wszystkie składniki z wyjątkiem cukru w 1-qt. szklany słoik i szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
6
Odstawić na 2 tygodnie w chłodnym, ciemnym miejscu.
7
Odcedzić płyn przez gazę do 1 1/2 - do 2-qt. szklany słoik (zachowaj aromaty) i odstaw na bok. Aromaty umieścić w małym rondlu z 2 szklankami wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować 10 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Cukier gotować w małym rondlu na średnim ogniu, od czasu do czasu unosząc i wstrząsając patelnią, aż cukier karmelizuje się i zamienia w głęboki bursztyn, przez 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
9
Karmel wlać do płynu na patelni (będzie się wściekle bąbelkował i może ujędrnić). W razie potrzeby odstawić patelnię na średnie ciepło i gotować, mieszając, przez kilka minut, aż karmel ponownie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Ustaw patelnię w misce z lodowatą wodą, aż płyn ostygnie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
11
Wlać do słoika z pierwszym wlewem. Uszczelnić i odstawić w ciemnym miejscu 5 dni.
12
Odcedzić ostateczną mieszaninę przez gazę do szklanej miarki i wyrzucić aromaty. Bitters podzielić na małe słoiki i szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Staroświecka Lub SchłodzonaSugestia Podania: Staroświecka Lub Schłodzona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SernikSernik
13
* Znaleźć w sklepach monopolowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
14
Make ahead: do 1 roku, schłodzone.
15
Butelka: 5 W. przezroczysta szklana butelka, $99; save-on-crafts.com
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn