Bita sałatka brie z daktylami i kandyzowanymi orzechami włoskimi

Bita sałatka brie z daktylami i kandyzowanymi orzechami włoskimi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 523 kalorie. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka brie, orzechy włoskie, ocet balsamiczny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczone Brie z kompot z jeżyn i kandyzowanymi orzechami włoskimi, Sałatka z kuskusem z kurczakiem, daktylami i orzechami włoskimi, oraz Surowa Sałatka z brokułów z orzechami włoskimi i daktylami.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Aby kandyzowane orzechy włoskie, wstrząśnij połówkami orzecha w 2 łyżkach wody, a następnie wrzuć cukier. Rozsypać na blasze do pieczenia i piec w piekarniku przez 6-8 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Ostrożnie obrać skórkę z brie i wyrzucić.
Włóż lepki do środka w średniej wielkości misce. Za pomocą łyżki lub małej trzepaczki, ubijać brie, aż blady i łyżką. Aby zrobić dressing, ubić olej i ocet razem, a następnie doprawić.
W dużej misce połącz orzechy włoskie, daktyle i rukolę, a następnie wymieszaj z odrobiną dressingu.
Umieść łyżkę ubitej brie na środku każdego talerza i ułóż wokół niego sałatkę. Rozsypać na grzankach, skropić odrobiną dodatkowego dressingu i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.