Bita Kardamon Słodkie Ziemniaki
Bita kardamon słodkie ziemniaki może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $1.8 za porcję. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mielonego kardamonu, soli i pieprzu, słodkich ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kardamon Puree Słodkie Ziemniaki, Kardamon Pomarańczowy Pieczone Słodkie Ziemniaki, oraz Tłuczone słodkie ziemniaki z imbirem, kardamonem i miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Ukłuj słodkie ziemniaki widelcem.
Piec przez 1 godzinę lub do miękkości; zmniejszyć temperaturę piekarnika do 250 stopni F (120 stopni C).
Miąższ ziemniaka wyjąć ze skórek i umieścić w misce do miksowania. Powoli ubić masło i kardamon. Ubijać, aż ziemniaki będą gładkie i puszyste; doprawić solą i białym pieprzem. Ogrzać w piekarniku.
W dużej głębokiej patelni, rozgrzać 1 cal oleju, aż się połysk.
Dodać 1/2 szalotki do oleju i smażyć, aż chrupiące.
Szalotki przenieść za pomocą łyżki szczelinowej na ręcznik papierowy; doprawić solą. Powtórz proces, aż wszystkie szalotki są smażone.
Wierzch ziemniaków udekorować szalotką.