Biszkopt Z Żółtka
Biszkopt z żółtka to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Ten deser ma 259 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 49 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, jajko, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Podobne przepisy to Biszkopt z żółtka, Ciasto Czekoladowe Bez Żółtka, oraz Biszkopt.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać dwa razy.
Wlać z powrotem do przesiewacza.
W dużej misce ubić żółtka i całe jajka mikserem elektrycznym, aż będą gęste i cytrynowe (około 5 minut). Stopniowo dodawać cukier, ubijając po każdym dodaniu. Powinno to zająć około 10 minut.
Złóż skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i ekstrakt z cytryny. Suche składniki przesiać do mieszaniny jaj i cukru i złożyć. Nie mieszać ani nie bić.
Dodaj wrzącą wodę i szybko złóż, aż ciecz zostanie zmieszana.
Wlać ciasto do jednej ungreased 10 inch tube pan.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 60 do 65 minut. Obróć ciasto na patelni na stojaku z drutu i niech ciasto powiesić na 1 godzinę lub do ostygnięcia. Poluzować boki ciasta z patelni łopatką i wstrząsnąć z patelni. Polać lekko cukrem cukierniczym lub zamrozić lukrem z masła pomarańczowego.