Biszkopt z syropem cytrynowo-waniliowym

Biszkopt z syropem cytrynowo-waniliowym
Gotowana na parze cytryna i Syrop waniliowy gąbka może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 722 kalorie, 11g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pod ręką cukier, cytrynę, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Gotowany na parze biszkopt waniliowy z sosem z toffi i kremem, Malina & Blueberry Griddlecakes z syropem waniliowo-cytrynowym, oraz Naleśniki z borówką cytrynową Ricotta z jeżyn Syrop waniliowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozciąć wanilię wzdłuż i zeskrobać nasiona, rezerwując strąk. Skórka z cytryny. Masło, cukier, skórkę cytrynową i pestki wanilii zmiksować na lekko i puszysto, następnie stopniowo dodawać ubite jajka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i dokładnie złożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cp. CebulaCp. Cebula
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać wystarczającą ilość mleka, aby uzyskać miękką, opadającą konsystencję, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
3
Aby zrobić syrop, włóż sok z cytryny i skórkę do małego rondla z cukrem, wodą i zastrzeżoną wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Podgrzewaj delikatnie, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie zagotuj i gotuj na wolnym ogniu, aż mieszanina uzyska syropowatą konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
5
Posiekaną cytrynę przeciąć na pół szerokości i przyciąć dół i górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6
Umieścić najszerszy koniec jednej z połówek cytryny w masle i mąki 1 1/4 quart żaroodpornej misce i przykryć syropem, zastrzegając trochę na później. Łyżka mix gąbki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Umieść na górze okrągły pergamin do pieczenia, przykryj miskę kawałkiem folii (z hojną plisą w środku) i zabezpiecz sznurkiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
8
Umieść miskę w głębokiej puszce do pieczenia i wlej do niej wystarczającą ilość gorącej wody, aby dostać się do połowy boków miski. Gotuj na parze w piekarniku rozgrzanym do 160° przez około 2 godziny, aż dobrze wyrośnie i będzie jędrna w dotyku (pamiętaj, aby woda była uzupełniona).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Przełożyć do dużej miski i wlać ostatni syrop na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Podawać z podwójną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny KremPodwójny Krem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn