Biszkopt z syropem cytrynowo-waniliowym
Gotowana na parze cytryna i Syrop waniliowy gąbka może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 722 kalorie, 11g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pod ręką cukier, cytrynę, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Gotowany na parze biszkopt waniliowy z sosem z toffi i kremem, Malina & Blueberry Griddlecakes z syropem waniliowo-cytrynowym, oraz Naleśniki z borówką cytrynową Ricotta z jeżyn Syrop waniliowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozciąć wanilię wzdłuż i zeskrobać nasiona, rezerwując strąk. Skórka z cytryny. Masło, cukier, skórkę cytrynową i pestki wanilii zmiksować na lekko i puszysto, następnie stopniowo dodawać ubite jajka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i dokładnie złożyć.
Dodać wystarczającą ilość mleka, aby uzyskać miękką, opadającą konsystencję, a następnie odstawić.
Aby zrobić syrop, włóż sok z cytryny i skórkę do małego rondla z cukrem, wodą i zastrzeżoną wanilią.
Podgrzewaj delikatnie, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie zagotuj i gotuj na wolnym ogniu, aż mieszanina uzyska syropowatą konsystencję.
Posiekaną cytrynę przeciąć na pół szerokości i przyciąć dół i górę.
Umieścić najszerszy koniec jednej z połówek cytryny w masle i mąki 1 1/4 quart żaroodpornej misce i przykryć syropem, zastrzegając trochę na później. Łyżka mix gąbki.
Umieść na górze okrągły pergamin do pieczenia, przykryj miskę kawałkiem folii (z hojną plisą w środku) i zabezpiecz sznurkiem.
Umieść miskę w głębokiej puszce do pieczenia i wlej do niej wystarczającą ilość gorącej wody, aby dostać się do połowy boków miski. Gotuj na parze w piekarniku rozgrzanym do 160° przez około 2 godziny, aż dobrze wyrośnie i będzie jędrna w dotyku (pamiętaj, aby woda była uzupełniona).
Przełożyć do dużej miski i wlać ostatni syrop na wierzch.
Podawać z podwójną śmietaną.