Biszkopt z migdałami i rodzynkami
Migdały i rodzynki Biscotti może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 52 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka nasion anyżu, skórki pomarańczowej, ekstraktu z wanilii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Czekolada Rodzynki Biscotti, Biszkopt z orzechami nerkowca i złotymi rodzynkami, oraz Gorzka Czekolada Rozmaryn Rodzynki Biscotti.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
W misce wymieszać masło i cukier granulowany i ubić trzepaczką lub mikserem ręcznym, aż będą lekkie i puszyste, okresowo zeskrobując boki.
Dodać skórkę pomarańczową i ubić w
całe jajka po kolei. Wymieszać wanilią.
Delikatnie wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Po włączeniu mąki, złożyć migdały, rodzynki i anyż.
Ciasto podzielić na dwie części. Jeśli ciasto jest lepkie, odkurz ręce odrobiną mąki.
Rozwałkuj ciasto na dwie kłody na długość tacy z arkuszami i umieść na tacy. Ubij białko z 1 łyżką wody w małej misce.
Kłodę posmarować białkiem i posypać cukrem turbinado.
Piec do ciemnobrązowego, lekko chrupiące na brzegach i jeszcze trochę miękkie w środku, o 30 protokół.
Wyjąć z piekarnika na deskę do krojenia i pokroić na bias ząbkowanym nożem, dopóki są jeszcze ciepłe. Krojenie na ciepło zapobiegnie kruszeniu.
Połóż biszkopty z powrotem na tacy arkusza (s), ścięte boki w dół, i wrócić do piekarnika, aż trochę bardziej złoty wokół krawędzi, kolejne 10 minut. To utwardzi biszkopty, ale nie sprawi, że będą jak skały.
Wyjąć z piekarnika na półmisek i podawać z kawą lub Vin Santo do zanurzenia.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsem i mięsnymi sosami makaronowymi, drobiem i twardymi serami.