Biszkopt selerowy z grzankami Stilton
Seler Bisque z grzankami Stilton może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.82 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 236 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Grzanki z selera, szynki i sera, Seler i gruszka Bisque, oraz Seler Korzeń Bisque dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać seler i pory. Sauté, aż seler lekko zmięknie, o 4 protokół.
Dodać ziemniaki i 4 szklanki bulionu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Dusić, odkryte, aż wszystkie warzywa będą miękkie, o 30 protokół. Pracując partiami, zupa puree w blenderze, aż będzie gładka. Powrót do tej samej puli.
Ubij w 1/3 szklanki crème fraîche i pieprzu cayenne. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Ostudzić, następnie przykryć i schłodzić. Przed podaniem przepłukać na średnim ogniu, dodając więcej bulionu do cienkiego w razie potrzeby.)
Zupa z chochli do misek. 1 do 2 łyżeczek dodatkowego crème fraîche.
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.
Podawać z toastami Stilton.