Biszkopt Paschalny Z Jabłkami
Pascha biszkopt z jabłkami może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz sól, skrobia ziemniaczana, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Biszkopt Kakaowy Pascha, Biszkopt Czekoladowy Pascha, oraz Pascha kakaowo-pomarańczowy biszkopt.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. przygotuj 9-calową patelnię sprężynową; nie smaruj jej.
Do miski przesiać ciasto ze skrobią ziemniaczaną. Żółtka ubić w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego. Ubić w szklance cukru. Ubij z dużą prędkością około 5 minut lub do momentu, aż mieszanina będzie blada i bardzo gęsta. Wymieszać z sokiem z cytryny i skórką.
W innej dużej czystej misce ubij białka i sól mikserem, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo ubić w pozostałej szklance cukru. Beat z dużą prędkością, aż białka są sztywne i błyszczące, ale nie suche.
Fold ciasto mieszaniny mączki do żółtek. Lekko złóż białka w 3 partiach, aż ciasto zostanie zmieszane.
Lekko łyżka około jednej trzeciej ciasta w przygotowanej patelni. Delikatnie przykryć połową jabłek.
Posypać je 2 łyżeczkami mieszanki cynamonu. Wierzch z połową pozostałego ciasta, następnie z pozostałymi jabłkami i posypać je pozostałą mieszaniną cynamonu. Łyżka pozostałego ciasta na jabłka i delikatnie rozprowadzić.
Piec około 1 godziny lub do góry jest jędrny i tester ciasto włożone do centrum ciasta wychodzi czysty. Schłodzić w patelni na stelażu 10 minut. Uruchom metalową szpatułkę ostrożnie wokół ciasta.
Usuń boki patelni. Całkowicie fajne. (Ciasto można przechowywać, przykryte, 2 dni w lodówce.)